-
高一(下)阅读理解外刊改编
50
篇
体裁
Writing a book review is
not like writing a fiction, where you have your
freedom to express any
type of literary
mood. Here, you are limited within the scope,
which is related only to the book or
the literature and nothing else. To
write a proper literary review, you should follow
some important
dos and don’ts, which
are discussed here.
Top 3 dos
Select
a literature of your choice and read it
thoroughly. If required, you should read it
multiple
times, before you really frame
up the literary review in your mind. While
reading, try to assimilate
the thoughts
and philosophy of the author behind the book and
also to analyze all the characters and
events described in the literary piece.
Start to pen down your
literary analysis
only when you have
a
complete understanding of the book, and not before
that.
Prepare your write-up
based on your understanding of the book. Since you
are reviewing the book,
your opinion
plays an important role here. If you prefer any
particular character or any particular
instance from the book, then expose
that character or the situation in your review, to
give it more
importance.
Also
determine
your
preference
with
supporting
logic.
Ultimately
it
is
your
understanding of the book, and it can
differ from others’ viewpoint. But you should
stick to your
opinion.
Follow a proper format to construct
your book review. It should have a proper
introduction and a
conclusion, other
than the usual subject body. Distribute the
subject body in chapters and paragraphs,
to
give
a
nice,
structured
look. Also,
add
a
list
of
reference
material
at
the
end
of
the
book. A
structured material
always carries a good impression and also, it
helps the reader to go through the
article at ease.
Top 3 don’ts
Book
reviews are not exactly meant for writing a
summary on the books. The objective of writing
a book review is to arouse the
curiosity in the mind of the readers. If someone
mentions everything
in the summary then
the actual intention is lost.
As mentioned earlier, one should not
cross your limit to write a literary review. Do
not bring up
unnecessary topics to
increase the length of the write-up, which is not
at all related to the book. The
readers
want to learn about the book and not something
irrelevant. Also, a smart and crisp writing
helps to create a positive impression.
You can go through
reference books or articles on your subject,
before you start preparing your
article. But that should be completely
with the intention of getting help in your
understanding of the
book. These
reference items will help to strengthen your grip
on the subject. But, you should never
第
1
页
说明文
词数
517
限时
13
分钟
copy a single line of text from any
other document or write-up.
Plagiarism(
剽窃
), in any form,
is a
punishable offence by law. It will
also destroy your reputation and close all the
future avenues in
this
field.
If you can follow the
above dos and don’ts religiously to write a book
review, then it is going to be
more
original and interesting.
1.
Which
of
the
following
words
is
closest
in
meaning
to
the
underlined
word
“assimilate”in
paragraph 2?
A.
stimulate
digest
stimulate
B.
fertilize
enhance
fertilize
C.
digest
D. enhance
2. The purpose of writing a review on a
book is
A.
to
show
your
understanding
of
the
thoughts
and
philosophy
of
the
author
behind
the
book
to show your
u
B. to show that you really
stick to your own opinion though you’ve read the
book
C. to arouse readers’
curiosity to read more books on irrelevant topics
D. to spark readers’ interests in
finding the book and reading it
3.
Which of the following is NOT true about the
“dos”?
A. Before writing a
book review, you’d better read it thoroughly or
many times.
B. Write down
your
literary analysis when
reading the book.
Write down
you
Before writing
to arouse
read
to spark
reade
C. If you are interested in certain
situation in the book, you can hardly give it too
much importance
in your review.
If you are int
D.
A good review consists of a proper introduction
and a conclusion, as well as a nice-structured
subject body.
A good review
following statements are
“don’ts” when writing a summary except
A. going through reference books or
articles on your subject, before you start
preparing your article
going through
presenting all
B.
presenting all the detailed description of the
book in the summary
C.
the
thought
or
action
of
putting
anything
irrelevant
to
the
book
into
the
summary
the thought or
第
2
页
D. any forms of copying the
text from others’ written work
any forms of c
【参考答案与解题思路】
■
1.
C
猜测词义题,考查根据上下文推断单词和短语的含义
解析:根据句意,阅读时要试着理解作者的想法和心理活动。
Assim
ilate
作动词意为吸收,
理解,与
digest
近义,故选
C
。
■
2.
D
细节题,考查文中具体信息
解析:根据
“Top 3 don’ts”
的第二句可知,写书评的目的是激发读者的好奇心,故选
D
。
■
3.
B
判断推理题,考查做出判断和推理
解析:
“Top 3 dos”
中,第
一段讲的是选择好书之后要深入阅读,必要的话在构思个人评论之
前要读几遍,故
A
选项符合文意,在完全理解文意之前不能动笔,故
< br>B
错;第二段第三句
提到如果你对书中某个人物或者某个
事例有偏好,你可以在书中重点描述这个人物或事例,
故
C
p>
选项符合文意;
第三段讲的是一篇书评应有一个好的结构:
合适的导入和结论,
主体部
分也要合理分配章节
和段落,故
D
选项符合文意。
■
4.
A
判断推理题,考查做出判断和推理
解析:
“Top 3 don’ts”
中,第一段提到写书评不是写总结,不能把所有内容信息都囊括在内,
故
B
选项做法不对;第二段提到不能为了加长篇幅而讨论不相关话题,故
C
做法错误;第
三段提到写文章前可以翻阅自己
这个话题的参考书和文章,但绝对不可以剽窃,故
A
选项
信息正确,
D
做法错误,综上答案选
A
。
体裁
There were so many nights when I, as a
young boy, had to watch helplessly as my father
verbally
and physically abused my
mother. I can still recall the smell of alcohol,
see the fear in my mother’s
eyes, and
feel the hopeless misery that comes when we see
people we love hurting each other in
incomprehensible ways.
I would not wish that experience on
anyone, especially not a child. If I settle down
in those memories,
I can feel myself
wanting to hurt my father back, in the same ways
he hurts my mother and in ways
of which
I was incapable as a small boy. I see my mother’s
face and I see this gentle human being
whom I loved so very much and who did
nothing to deserve the pain imposed upon her.
When I recall this story, I
realize how difficult the process of forgiving
truly is. Intellectually, I know
my
father
caused
pain
because
he
was
in
pain.
Spiritually,
I
know
my
faith
tells
me
my
father
deserves
to
be
forgiven
as
God
forgive
us
all.
But
it
is
still
difficult.
The
sufferings
we
have
第
3
页
说明文
词数
462
限时
12
分钟
witnessed or experienced live on in our
memories. Even years later they can cause us fresh
pain
each time we recall them.
Are you hurt and suffering?
Is the injury new, or is it an old, unhealed
wound? Know that what was
done to you
was wrong, unfair, and undeserved. You are right
to be outraged. And it is perfectly
normal to want to hurt back when you
have been hurt. But hurting back rarely satisfies.
We think it
will, but it doesn’t. If I
slap you after you slap me, it does not lessen the
sting I feel on my own face,
nor does
it weaken my sadness as to the fact
you
have struck me. Revenge gives,
at best,
only
momentary relief from our
emotional pain. The only way to experience healing
and peace is to
forgive. Until we can
forgive, we remain locked in our pain and locked
out of the possibility of
experiencing
healing and freedom; locked out of the possibility
of being at peace.
Without
forgiveness, we remain tied to the person who
harmed us. We are bound with chains of
bitterness, trapped. Until we can
forgive the person who harmed us, that person will
hold the keys
to our happiness; that
person will be our jailer
(
监狱看守
).
When
we
forgive,
we
take back control
of
our
own
fate
and
our
feelings. We
become
our
own
liberators. Forgiveness, in other
words, is the best form of self-interest. This is
true both spiritually
and
scientifically. We don’t forgive to help the other
person. We don’t forgive for others. We forgive
for ourselves.
did the writer mention the story of
his father’s abuse of his mom?
A. Because he loved his mom
and wanted to fight back someday.
Because he lov
B. Because his father finally realized
his own mistake and was forgiven.
Because his fa
C.
Because
witnessing
his
mom’s
suffering
is
still
hurting
him
and
has
no
way
to
relieve.
Because witnes
D.
Because
he
felt
that
he
was
spiritually
relieved
from
the
pain
through
forgiveness.
Because he fel
writer wrote the article in order to
tell people that
A.
we
may
never
heal
our
pains
or
sufferings
in
the
heart
unless
we
learn
to
forgive
we may never
h
we should
neve
B. we should never forget the
sufferings buried in our hearts
C. we may get tied to the
person who harmed us all through life
we may get tie
D. we
shouldn’t worry about the pains we caused, since
forgiving is always easier than imagined
we shouldn’t
第
4
页
is
the 4th paragraph mainly about?
A. Hurting back does no
good to relieving one’s own hurts, but forgiving.
B. If someone slaps you, you just slap
back, which will lessen your pain.
Hurting back d
If
someone sla
C.
The
sufferings
we
have
witnessed
or
experienced
will
live
on
in
our
memories
for
ever.
The
sufferings
D. After being
hurt,
if one wants
to
experience healing
and
freedom,
he
should
forget
the
hurt.
After being
hu
of the following statements is the closest in
meaning to the underlined sentence?
A. In order to help others,
we should stop forgiving and fight back.
B. The purpose of our forgiving is not
to help other people.
In order to
he
The purpose of
Our forgiving
C. Our
forgiving is also useful to helping others, though
they may have hurt us.
D. Only by
forgiving others can we help them to be good
people.
Only by forgiv
【参考答案与解题思路】
■
1.
D
理解作者的意图、观点和态度
解析:
根据第三段内容,
父亲虐待母亲的经历留存在我们的回忆中,每
次回想都很痛苦。与
此同时,
我也知道自己的信念告诉我父亲值
得被原谅,
这让我体会到了原谅的过程是多么艰
难。故选
D
。
■
2.
A
理解作者的意图、观点和态度
解析:
文章前三段描述个人经历,
表明原谅是一个值得而又困难的过程
。
后三段表明个人观
点:
让我们缓解痛
苦的不是反击而是学会原谅。
第四段倒数第二句
“The
only way to experience
healing and
peace is to forgive.”
可知选
A
。
■
3.
A
理解文章的基本结构
解析:
第四段通过对比,
首先讲的是大家通常的做法:
认为自己受到不公正待遇而要打击报
第
5
页
复。
但结果最多是让我们暂时缓解情感上的痛苦,
我们还是会受伤还是无法去除痛苦。
最后
两句指出:体会治愈和和平的唯一途径是原谅,故选
A
。
■
4.
B
判断推理题,考查做出判断和推理
解
析:
由前两句可知原谅他人能让自己获益,
后两句表明原谅不是
为了他人而是为了我们自
己。由此推断此句该句含义是:我们原谅别人并不是为了帮助他
们,
(而是我们自己在原谅
的过程中缓解痛苦得到解脱)
,故
B
选项符合文意。
第
6
页
体裁
说明文
词数
356
限时
11
分钟
Energy independence. It has a nice
sense to it, doesn’t it? If you think so, you’re
not alone, because
energy independence
has been the dream of American presidents for
decades, and never more so
than in the
past few years, when the most recent oil price
shock has been partly responsible for
kicking off the great
recession.
“Energy
independence”
and
its
rhetorical
(
修辞的
)
companion
“energy
security”
are,
however,
slippery concepts
that are rarely thought through. What is it we
want independence from, exactly?
Most
people would probably say that they want to be
independent from imported oil. But there are
reasons that we buy all that oil from
elsewhere.
The first reason
is that we need it to keep our economy running.
Yes, there is a trickle
(
涓涓细流
)
of bio-
fuel available, and more may become available, but
most bio-fuels cause economic waste
and
environmental destruction.
Second, Americans have basically
decided that they don’t really want to produce all
their own oil.
They value the
environmental quality they preserve over their oil
imports from abroad. Vast areas
of the
United States are off-limits to oil exploration
and production in the name of environmental
protection. To
what
extent
are Americans
really
willing
to
endure
the environmental
impacts
of
domestic energy production in order to
cut back imports?
Third,
there are benefits to trade. It allows for
economic efficiency, and when we buy things from
places that have lower production costs
than we do, we benefit. And although you don’t
read about
this much, the United States
is also a large exporter of oil products, selling
abut 2 million barrels of
petroleum
products per day to about 90 countries.
There is no question that the United
States imports a great deal of energy and, in
fact, relies on that
steady flow to
maintain its economy. When that flow is
interrupted, we feel the pain in short supplies
and higher prices. At the same time, we
derive massive economic benefits when we buy the
most
affordable energy on the world
market and when we engage in energy trade around
the world.
1.
According to the passage, energy independence will
make America
A. ensure
international security
B. realize
everyone’s dream
C. bring oil prices
down
D. sound very attractive
2. In the
author’s view, bio-fuels
第
7
页
ensure interna
realize everyo
bring oil pric
sound very att
A.
keep America’s economy running quickly
B. do not provide a sustainable energy
supply
C. prove to be a good
alternative to petroleum
keep
America’
do not
provide
prove to be a
D. can
be produced in large quantity in a short time
3. Why does
America depend on oil imports a lot?
A. It wants to expand its storage of
crude oil.
can be produce
It
wants to ex
B.
It wants to keep its own environment undamaged.
C. Its own oil reserves are quickly
being used up.
D. Its own oil
production falls short of demand.
4. The writer’s purpose in
the passage is
A. to arouse
American’s awareness of the energy crisis
B. to explain the increase of
international oil trade
C. to justify
American’s dependence on oil imports
D.
to stress the importance of energy conservation
It
wants to ke
Its own oil re
Its own oil pr
to
arouse Amer
to explain
the
to justify
Ame
to stress the
【参考答案与解题思路】
■
1.
D
考查判断推理题,考查做出判断和推理
解析:根据文章第一段第二句话
“It has a nice
sense to it”
可知
D
选项
正确,能源独立听起来
很有吸引力。第一段中
“because
energy independence has been the dream of American
presidents
for decades”
可知
B
选项错误。根据第一段最后一句话
“whe
n the most recent oil price shock has
been partly responsible for kicking off
the great recession.”
最近的油价冲击对经济倒退承担部分
p>
责任,可推测
C
选项能源独立能够降低油价
错误;根据第二段第二句话
“however,
slippery
concepts that are
rarely thought through”
可知
A<
/p>
选项错误。
第
8
页
■
2.
B
考查理解作者的意图、观点和态度
解析:根据文章第三段最后一句话
“but most
bio-fuels cause economic waste and environmental <
/p>
destruction.”
可知作者认为生物燃料会造成经济浪
费和环境破坏,故
B
选项正确。
■
3.
B
考查细节题,考查文中具体信息
解析:根据文章第四段的第二句话
“They value
the environmental quality they preserve over their
oil
imports
from
abroad.”
可知美国依赖能源进口的第二个原因是他们更
看重环境保护,故
B
选项正确。
■
4.
C
考查理解作者的意图、观点和态度
解析:根据文章第二段最后一句话
“But there
are reasons that we buy all that oil from elsewher
e.”
以及下文列出的三点主要原因可知作者写作的目的是为美国能源依赖进口辩护。故
C
选项
正确。
第
9
页
体裁
说明文
词数
342
限时
10
分钟
料
ELP43
题型阅读四选一语篇类型记叙文限时:
10
分钟词数:
342
The year was 1993 and the Detroit
Tigers were playing with the New York Yankees.
When my son
began dropping gentle hints
that a game would take place at Tiger Stadium on
Mother’s Day that
year, I already knew
who they were playing with! “Hey Mom, would you
like to go to see the Tigers
play with
the Yankees?” My senior high son asked with a
playful look. I just smiled.
There had been a lot of talk about a
new stadium in place of the one that stood proudly
on the corner
of Michigan and Trumbull
in Detroit. As I sat in the seating section, I
wondered how the old place
could
actually become a thing of the past. It was so
alive; the stadium was full of watchers and the
excitement with two good ball teams and
the smell of popcorn.
The
announcer recognized all Mothers and each one
received a gift which I still have today. Don
Mattingly was a favorite ball player of
my son and he was one of many players that made up
the
team that beat the Tiger’s that May
Day. While we drank our favourite soft drink, we
watched the
guy with the number 23
shirt hit a home run during the game. The fans
went wild. The Yankees won
11 to
2.
Part of the excitement
comes from a visit to the old ballpark. While the
music played, everyone
stood and sang
Take Me to the Ballgame. It was part of the fun
about a trip to the ballpark; and it
didn’t matter who you were cheering
for.
The last game played at
Tiger Stadium was in 1999 against the Kansas City
Royals. We had moved
to South Carolina
in 1997, but my son was working in Detroit. The
old stadium is still standing; I
guess
they just didn’t have the heart to tear down a
piece of history. What I didn’t realize at the
time
was that it would be the last game
I would attend with my now grown son
together.
1.
What can we infer from the first paragraph?
A. The writer was a fan of
the ball game.
The writer
was
B. The ball
game took place on the May Day.
C. Her
son was one of the ball players.
The
ball game
Her son was on
D. The Detroit Tigers would
lose the game.
The Detroit Ti
2. What did
the writer mainly want to tell us in the second
paragraph?
A. People were
all expecting a new stadium.
People
were al
第
10
页
B. The old stadium was
really too crowded.
C. More people were
interested in the game.
The old
stadiu
More people we
D. The writer
liked the old stadium very much.
3. According to the
passage, Don Mattingly
A.
was the best player in the Tigers
B.
belonged to the Yankees
The writer
lik
was the best p
belonged to th
C. was the writer’s
favorite ball player
D. wore the number
32 shirt in the game
was the writer
wore the
numbe
4. What happened to the Tiger
Stadium after the game in 1999?
A. It was torn down.
It was
torn do
B. It
was used for other purposes.
C. It was
still used for the game.
It was used
fo
It was still u
D. The music was often played there.
The music was
【参考答案与解题思路】
■
1.
A
考查判断推理题,考查做出判断和推理
解析:
根据第一段第二句话
“
当我的
儿子给了我一个小提示,
我就已经知道比赛的双方
”
可以
推测作者是一位球迷,
故
A
选项正确。
B
选项是错误的,发
生在母亲节而不是五一,
C
和
D
选项无法从第一段推测出来。
■
2.
D
考查判断推理题,考查做出判断和推理
解析:
根据第二段,
作者坐在旧的体育馆里想这么好的一个地
方怎么就变成过去时了呢,
它
是如此的充满活力,
关注和激动之情。
可以推测作者非常喜欢旧的体育馆。
故
D
选项正确。
■
3.
B
第
11
页
考查细节题,考查文中具体信息
<
/p>
解析:
根据文章第三段的第二句话可知,
Don Mattingly
是作者的儿子最喜欢的球员,
他和
其
他队员一起打败了老虎队,
而且最后一句话说当天的分数是洋
基队
11
分,
所以
Don Mattingly
是洋基队的球员。故
B
选项正确。
■
4.
B
考查判断推理题,考查做出判断和推理
解析:根据最后一段第一句话可知老虎体育馆举办的最后一次比赛是
1999
年。第三句话说
这个旧体育馆仍然屹立在那,
因
为没有人忍心拆掉历史。
所以可以推测
B
选项正确,
它可能
被用来举办其他的活动。
< br>
体裁
说明文
词数
501
限时
13
分钟
(C)
“Does my
smile look big in this?” Future fitting-room
mirrors in clothing stores could subtly adjust
your reflection to make you look ─ and
hence feel ─ happier, encouraging you to like what
you see.
That’s the idea
behind the Emotion Evoking System developed by
Shigeo Yoshida and colleagues
at the
University of Tokyo in Japan. The system can
manipulate, or in other word, control your
emotions
and
personal
preferences
by
presenting
you
with
an
image
of
your
own
smiling
or
frowning face.
The principle that physiological
changes can drive emotional ones ─ that laughter
comes before
happiness, rather than the
other way around ─ is a well-established
idea.
The researchers wanted
to see if this idea could be used to build a
computer system that manipulates
how
you feel. The system works by presenting the user
with a web-camera image of his or her face
─ as if they were looking in a mirror.
The image is then subtly altered with software,
turning the
corners of the mouth up or
down and changing the area around the eyes, so
that the person appears
to smile or
frown (
皱眉
).
Without telling them the aim of the
study, the team recruited
(
招募
) 21 volunteers and asked
them
to sit in front of the screen
while performing an unrelated task. When the task
was complete the
participants rated how
they felt. When the faces on screen appeared to
smile, people reported that
they felt
happier. On the other hand, when the image was
given a sad expression, they reported
feeling less happy.
Yoshida
and
his
colleagues
tested
whether
manipulating
the
volunteers’
emotional
state
would
influence their
preferences. Each person was given a scarf to wear
and again presented with the
altered
webcam image. The volunteers that saw themselves
smiling while wearing the scarf were
more likely to report that they liked
it, and those that saw themselves not smiling were
less likely.
The system
could be used to manipulate consumers’ impressions
of products, say the researchers.
For
example, mirrors in clothing-store fitting rooms
could be replaced with screens showing altered
reflections.
They
also
suggest
people
may
be
more
likely
to
find
clothes
attractive
if
they
see
第
12
页
themselves looking happy
while trying them on.
“It’s
certainly an interesting area,” says Chris Creed
at the University of Birmingham, UK. But he
notes that using such technology in a
shop would be harder than in the lab, because
people will use
a wide range of
expressions. “Attempting to make slight
differences to these and ensuring that the
reflected image looks believable would
be much more challenging,” he says.
Of
course,
there
are
also
important
moral
questions
surrounding
such
subtly
manipulative
technology.
“You could argue that if it makes people happy
what harm is it doing?” says Creed.
“But I can imagine that many people may
feel manipulated, uncomfortable and cheated if
they found
out.”
1. What’s the main purpose of the
Emotion Evoking System?
A. To see whether one’s feeling can be
unconsciously affected.
To see
whether
B. To see whether
one’s facial expressions can be altered.
To see whether
C.
To see whether laughter comes before happiness.
To see whether
D.
To replace the mirrors in future clothing-store
fitting rooms.
To replace
the
2. What can we learn about the web-
camera image in the study?
A. It recorded the volunteers’
performance in the task.
It recorded
th
B. It gave the volunteers
a false image.
It gave the
vo
C. It attempted to make
the volunteers feel happier.
D. It beautified the
volunteers’ appearance in the mirror.
It beautified
3. What does Creed mention
as a limitation of the technology?
A. It only changes the
areas around the mouth and the eyes.
It
only change
B. It only works
in clothing stores.
It only works
C. It only makes subtle
changes to people’s expressions.
It
only makes
D. It only deals
with a limited number of facial expressions.
It only deals
第
13
页
4. What does
Creed’s comment on the moral issues with this
technology imply?
A. Nothing is more important than
happiness.
B. Technology is unable to
manipulate people.
Nothing is
mor
Technology is
C. People
should make their decisions independently.
D. People should neglect the harm of
the technology.
People should
People should
【
参考答案与解题思路】
■
1.
A
考查细节题
解析:从文章第二段
“The system can
manipulate, or in other word, control your
emotions and
personal preferences by
presenting you with an image of your own smiling
or frowning face”
可知,
这个系统可以通过
向你展示你自己微笑或是皱眉的样子来控制以你情绪或者喜好。由此可
知,该系统的目的
是看一个人的感觉是否可以被不知不觉地地改变,所以本题应该选
A
。
■
2.
B
考查细节题
解析:根据第四段
“The
system works by presenting the user with a web-
camera image of his or
her face ─ as if
they were looking in a mirror. The image is then
subtly altered with software, turning
the corners of the mouth up or down and
changing the area around the eyes, so that the
person
appears to smile or
frown”
可知,
the web-camera imag
e
给志愿者看到的是他们自己的脸,就像
是在照镜子一样。但是
the web-camera image
呈现出的图像是用
软件微调过的图像
——
改变
嘴角弯曲的
弧度和眼睛里的某些区域,
从而使得这个人看起来是在微笑或者皱眉。
< br>所以,
the
web-camera image
p>
所呈现出的图像并不是真实的图像,因而
B
选项,
“the web-camera image
给的是个
假的图像
”
是正确的。综上所述,本题应该选
< br>B
。
■
3.
D
考查细节题
解析:由文章倒数第二段
“But
he notes that using such technology in a shop
would be harder
than in the lab,
because people will use a wide range of
expressions”
可知,
C
reed
认为,在商店
中使用这个技术比在实验室使用该技术要
困难得多,
因为在商店里,
人们会用各种各样的表
情。也就是说这个技术只能处理有限的面部表情,所以
D
选项,
“
这个技术的一个局限就是
它只能处理有限的面部表情
”
是正确的。综上所述,本题应该选
D
。
■
4.
C
考查主旨题
第
14
页
解析:根据文章最后一段
“Of course, there are also important
moral questions surrounding such
subtly
manipulative technology. ‘You could argue that if
it makes people happy what harm is it
doing?’ says Creed. ‘But I can imagine
that many people may feel manipulated,
uncomfortable and
cheated if they found
out.’”
可知,
Creed
p>
认为如果通过这个技术来使人们开心,当人们发现
时,
他们会觉得自己被操纵了、
被控制了,
会感觉到不舒
服,
会觉得被欺骗了。
因此,
Cree
d
认为人们还是应该独立自主地做决定,因此
C
选项正确。
体裁
说明文
词数
439
限时
14
分钟
(
C )
The $$19 billion that
Facebook Inc. is paying for a smartphone
application made jaws drop, even in
Silicon Valley.
But analysts say the purchase of
WhatsApp could pay off for Facebook as it takes on
Google Inc.
and other technology giants
in the race to be the next big thing in
mobile.
The battle for
mobile
Technology giants are
fighting for their future as consumers switch
their loyalties from personal
computers
to mobile devices. By 2015, 5 billion people are
expected to be carrying around the tiny
computers in their pockets.
As
a
result,
quick
startups
that
have
outpaced
their
grown-up
rivals
in
building
popular
mobile
services have become takeover
targets.
Just last year
Facebook offered $$3 billion for Los Angeles-based
messaging company Snapchat, but
was
turned down. WhatsApp, a tiny California company,
was a far bigger prize.
With
450 million users, WhatsApp is the market leader
in mobile messaging. Chief Executive Jan
Koum says his company’s goal from the
start was “to be on every single smartphone in the
world.”
Facebook
is
betting
WhatsApp
can
help
it
go
beyond
competitors
in
messaging,
the
new
communication medium of
choice.
Survival at stake
(
在紧急关头
)
The
stakes
could
not
be
higher
for
Facebook.
More
people
are
communicating
on
their
mobile
devices rather than sending information
to hundreds of friends on social networks. Its
very survival
depends on its ability to
obtain the new ways people are connecting and
sharing.
By that logic, the
price Facebook is paying for WhatsApp isn’t so
bubbly (
多泡的
), said David
Wessels, a finance professor at the
University of Pennsylvania.
“As a stand-alone company, WhatsApp is
clearly not worth $$19 billion, period,” Wessels
said. “But
by no means would I consider
this unreasonable. Would you give away 10 percent
of your company
to extend the life of
your company?”
A wise
investment?
At first,
Facebook investors did experience what analyst
Arvind Bhatia called “sticker shock” after
learning that Facebook planned to pay
$$19 billion for WhatsApp, a company that had
declared it
第
15
页
had no plans to make money
any time soon.
But investors
quickly neglected concerns. Shares of Facebook
briefly hit a record high the day after
the sale was announced.
Facebook is certainly not alone in
placing sky-scraping evaluations on unproven
startups, analysts
say.
Blogging service Tumblr sold to Yahoo
Inc. for more than $$1 billion. Dozens more
startups are
valued at $$1 billion or
more.
Facebook is quick to
point out that WhatsApp reached 450 million users
faster than any company
in
history.
1. The
phrase “take on” in the second paragraph most
probably means
A. show off
show off
B.
compete with
compete with
C. cooperate with
cooperate
with
D. object to
object to
2.75 Why do the technology
giants start the battle for mobile according to
the passage?
A.
Because they all want to become number one in the
field of technology.
Because they
a
B. Because all of them
wish every customer to use tiny computers.
Because all of
C.
Because consumers prefer mobile devices to
computers.
Because consum
D. Because mobile devices are the
latest technology at present.
Because
mobile
3. According to the passage, what does
the author imply?
A. Facebook’s decision is correct and
reasonable.
Facebook’s de
B. Facebook’s decision is incorrect and
unreasonable.
Facebook’s de
C. Facebook’s decision is acceptable
but unreasonable.
Facebook’s
de
D. Facebook’s decision is
bright but adventurous.
Facebook’s
de
第
16
页
4. What is the
best title for the passage?
A. The Revolutionary about Mobile
Devices
B. Facebook Inc. and WhatsApp
C. How Technology Giants Grow
D. What’s Up with WhatsApp
The Revolution
Facebook Inc.
How Technology
What’s Up
wit
【
参考答案与解题思路】
■
1.
B
考查猜测词义题,考查根据上下文推断单词和短语的含义
p>
解析:根据句意,此处应该是指
“Facebook
正在和谷歌公司进行竞争
”
,因此此处答案为
B
。
■
2.
C
考查细节题,考查文中具体信息
解析:根据文中
The
battle
for
mobile
这一小节中的<
/p>
“Technology
giants
are
fighting
for
their
future as consumers
switch their loyalties from personal computers to
mobile devices”
可知,人们
现在更喜欢用移动
设备而不是个人电脑。故答案是
C
。
■
3.
A
考查理解作者的意图、观点和态度
解析:根据文中
A
wise
investment?
这
一小节中的
“But
investors
quickly
neglected
concerns.
Shares of Facebook
briefly hit a record high the day after the sale
was announced”
可知,
WhatsApp
的收购让脸书的股价达到历史新高。因此作者认为这是一个正确且合理的决定。
■
4.
D
考查主旨题,考查主旨要义
解析:<
/p>
通读全文,
选型
D
是最符合整篇文章的语言风格的,
也是最能概括本文的主旨的。
故
此题答案是
D
。
< br>
第
17
页
体裁
说明文
词数
289
限时
13
分钟
(A)
Rugby looks
like a mixture of soccer and American football. In
Rugby, players carry the ball, kick
the
ball and tackle (
拦截抢球
) one
another. Men, women and children play it in more
than 120
countries.
Legend says rugby was invented in 1823
at a school in the town of Rugby, England. One of
the
school’s students, a young man
named William Webb Ellis, was playing in a soccer
match. But he
got bored with just
kicking the ball, so he picked it up and ran with
it. Before long, this new way of
playing soccer became popular at the
school. When the school’s students finished their
studies, they
moved to other parts of
Britain, taking the new game, which they called
rugby, with them. Before
long, they and
others established rugby clubs throughout Britain
and in British colonies around the
world.
By the
1870s, there were many rugby clubs in Britain and
elsewhere, but they weren’t all playing
rugby the same way. To solve this
problem, representatives from twenty-two teams met
and agreed
on official rugby
regulations. They also founded an association of
rugby teams, called the Rugby
Football
Union (RFU).
Today, Rugby
Union World Cup tournaments are held every four
years. The first one occurred in
1987
with Australia and New Zealand hosting. The next
World Cup will happen in 2015 and will be
hosted by England. Thousands of fans
will travel to attend the matches and cheer on
their favorite
teams. Believe it or
not, not one team who’s won the Rugby World Cup
has managed to win the
next World Cup!
But players and fans don’t mind. They just enjoy
the game.
is
this article mainly about?
A. An institution for disabled
youngsters.
B. An activity which
provides recreation.
C. A yearly
competition with huge prizes.
D. A
community with an interesting history.
did William Webb Ellis do
differently?
A.
He kicked the ball repeatedly.
B. He
beat balls after matches.
He kicked the
An institution
An
activity wh
A yearly compe
A community
wi
He beat balls
第
18
页
C. He held the ball in his
hands.
D. He threw the ball really
well.
He held
the ba
He threw
the b
did the clubs finally confirm in
the 1870s?
A. A
united legal defense
B. Plans for new
stadiums
C. Standard rules of play
D. Backing for other sports
does this article tell us
about the Rugby Union World Cup?
A. How frequently it takes
place
B. How mechanical it’s become
C. How officials plan to change it
D. How well journalists cover it
How
frequently
A united legal
Plans for new
Standard rules
Backing for ot
How mechanical
How officials
How well
journ
【参考答案与解题思路】
■
1.
B
考查主旨题,考查主旨要义
解析:<
/p>
通读全文可知,这篇文章是介绍了橄榄球这项运动,以及它给人们带来的乐趣。
因此
此题应选
B
。
■
2.
C
考查细节题,考查文中具体信息
解析:根据关键词
William Webb Ellis
p>
定位到文中第二段可知,与别人不同的是,他把球捡
起来,并带球跑
。故此题答案是
C
。
■
3.
C
考查细节题,考查文中具体信息
解析:根据时间这一关键词,定位到文中的第三段,由
“To
solve this problem, representatives
from twenty-two teams met and agreed on
official rugby regulations. ”
这一句可知,他们制定
了
第
19
页
橄榄球统一的游戏规则。故答案是
C
。
■
4.
A
考查细节题,考查文中具体信息
解析:由文章的最后一段中的
“Today, Rugby
Union World Cup tournaments are held every four
yeas”
可知,
the Rugby
Union World Cup
每四年举办一次,既举办的频率。因此答案是
A
。
体裁
Conventional wisdom says that hardship
can make us old before our time. In fact,
a new study
suggests that
violence not only leaves longterm scars on
children’s bodies, but also changes their
DNA, causing changes that are equal to
seven to ten years of premature aging.
Scientists measured this by studying
the ends of children’s
chromosomes(
染色体
), called
telomeres,
says Idan Shalev, lead
author of a study published in Molecular
Psychiatry.
Telomeres are
special DNA sequences which prevent the DNA in
chromosomes from separating.
They get
shorter each time a cell divides, until a cell
cannot divide anymore and dies.
Several
factors
have
been
found
to
shorten
telomeres,
including
smoking,
radiation
and
psychological stresses
such as being treated badly when young and taking
care of a chronically ill
person.
In this
study, researchers examined whether exposure to
violence could make children’s telomeres
shorten faster than normal. They
interviewed the mothers of 236 children at ages 5,
7 and 10, asking
whether the youngsters
had been exposed to domestic violence between the
mother and her partner;
physical
maltreatment by an adult; or bullying. Researchers
measured the children’s telomeres—in
cells obtained by swabbing the insides
of their cheeks — at ages 5 and 10.
Telomeres shortened faster in kids
exposed to two or more types of violence, says
Shalev. Unless
that pattern changes,
the study suggests, these kids could be expected
to develop diseases of aging,
such as
heart attacks or memory loss, seven to 10 years
earlier than their peers.
Shalev says there is hope for these
kids. His study found that, in rare cases,
telomeres can lengthen.
Better
nutrition, exercise and stress reduction are three
things that may be able to lengthen telomeres,
he says.
The
study confirms a small but growing number of
studies suggesting that early childhood adversity
imprints itself in our chromosomes,
says Charles Nelson, a professor of pediatrics and
neuroscience
at Harvard Medical
School.
1. The
new study found that
A.
violence leaves scars on a child’s mind
B. hardship can change a child’s aging
violence leave
说明文
词数
319
限时
9
分钟
hardship can c
第
20
页
C. violence can speed up a
child’s aging
violence can s
D. hardship has a longterm
effect on a child’s mind
2. According to the text,
telomeres
A. can make a cell
die quickly
can make a
cel
hardship has a
B. can help prevent DNA
from separating
C. become shorter
before they die
can help
preve
become shorter
D. are at the ends of
people’s chromosomes
are at the end
3. All of the
following things can shorten telomeres EXCEPT
A. smoking
smoking
B. cell
division
C. maltreatment
D.
doing exercise
cell
division
maltreatment
doing
exercise
4. Which of the following is
TRUE according to the text?
A. Violence can cause quick cell
division in children’s body.
Violence
can c
B. Being treated badly will make a
child’s telomeres shorten faster.
Being
treated
C. Researchers measured the
children’s telomeres from their legs in the study.
D. Children who have shorter telomeres
may have a heart attack earlier.
Researchers
me
Children who h
【参考答案与解题思路】
■
1.
C
细节题,考查文中具体信息
第
21
页
解析:根据第一段可知,童年暴力会让孩子早熟,所以选
p>
C
。
■
2.
B
细节题,考查文中具体信息
解析:根
据第三段可知,
telomeres
这种染色体末端可以防止<
/p>
DNA
分离,因而选
B
< br>。
■
3.
D
细节题,考查文中具体信息
解析:由
三、四两段可知,细胞分裂,吸烟,虐待都会使这种染色体成分变短,因而选
D
。
■
4.
D
细节题,考查文中具体信息
解析:根
据第六段可知,染色体末端短的孩子更容易在早年得心脏病,因而选
D
< br>。
体裁
Are
some
people
born
clever,
and
others
born
stupid?
Or
is
intelligence
developed
by
our
environment and our experience?
Strangely enough, the answer to these questions is
yes. To some
extent our intelligence is
given to us at birth, and no amount of special
education can make a genius
out
of
a
child
born
with
low
intelligence.
On
the
other
hand,
a
child
who
lives
in
a
boring
environment will
develop his intelligence less than one who lives
in rich and varied surroundings.
Thus
the limits of person’s intelligence are fixed at
birth, but whether or not he reaches those limits
will depend on his environment. This
view, now held by most experts, can be supported
in a number
of ways.
It is easy to show that intelligence is
to some extent something we are born with. The
closer the
blood relationship between
two people, the closer they are likely to be in
intelligence. Thus if we
take two
unrelated people at random from population, it is
likely that their degree of intelligence
will be completely different. If on the
other hand we take two identical twins, they will
very probably
be as intelligent as each
other. Relations like brothers and sisters,
parents and children, usually have
similar intelligence, and this clearly
suggests that intelligence depends on
birth.
Imagine now that we
take two identical twins and put them in different
environments. We might
send one, for
example, to a university and the other to a
factory where the work is boring. We would
soon find differences in intelligence
developing, and this indicates that environment as
well as birth
plays a part. This
conclusion is also suggested by the fact that
people who live in close contact with
each other, but who are not related at
all are likely to have similar degrees of
intelligence.
1. Which of these sentences best
describes the writer’s point in Paragraph 1?
A. To some extent,
intelligence is given at birth.
B.
Intelligence is developed by the environment.
To some extent
说明文
词数
305
限时
8
分钟
Intelligence
i
C. Some people are born clever and
others born stupid.
第
22
页
Some people ar
D.
Intelligence is fixed at birth, but is developed
by the environment.
2. It is suggested in this passage
that
A. close relation
usually have similar intelligence
close
relation
Intelligence i
B. unrelated
people are not likely to have different
intelligence
unrelated
peop
C.
the
closer
the
blood
relationship
between
people,
the
more
different
they
are
likely
to
be
in
intelligence
the closer
the
D.
people
who
live
in
close
contact
with
each
other
are
not
likely
to
have
similar
degrees
of
intelligence
phrase “ at random” (Line 3, Para.2)
means
A. purposely
B. intendedly
C. aimlessly
purposely
people who
liv
intendedly
aimles
sly
D. independently
independently
4.
The best title for this article would be
A. What Does Intelligence
Mean?
B. On Intelligence
On
Intelligenc
What Does Inte
Environment
Pl
C. We are Born with Intelligence
We are Born wi
D. Environment
Plays a Part in Developing Intelligence
【参考答案与解题思路】
■
1.
D
主旨题,考查主旨要义
第
23
页
解析:
根据第一段结尾可知,
人的出生决定他的智力限制,
但他能不能到达这些限制取决于
他所在的环境。这也是文章的论点和主旨。因而选
D
。
■
2.
A
细节题,考查文中具体信息
解析:根
据第二段第二句话可知,血缘关系越近,智力水平越接近。因而选
A
。
■
3.
C
猜测词义题,考查根据上下文推断单词和短语的含义
解析:
“ at random”
是<
/p>
“
任意地,
随意地
”
,
在文中指任意地从人群中选出一些没有血缘关系的
人作为测试者,因而选
C
。
< br>A
、
B
都是
“
有目的地
”
,
< br>D
是
“
独立地
< br>”
。
■
4.
B
主旨题,考查主旨要义
解析:文章主
旨已在第一段给出,
A
偏离主题,
C<
/p>
、
D
太过片面,只有
B
最恰当。
体裁
说明文
词数
301
限时
9
分钟
(B)
Mountain
regions
are
not
just
playgrounds
for
the
richer
citizens
on
the
planet,
however.
The
disappearing snows of
Mount Kilimanjaro are a worrying sign that nowhere
is safe from the adverse
effects
of
human
actions.
The
United
Nations
has
identified
three
main
areas
that
need
to
be
addressed to ensure the
future safety of the world’s mountains. These are:
the protection of mountain
ecosystems,
the
encouragement
of
peace
and
stability
in
mountain
regions,
and
assistance
for
mountain people to
maintain their ways of life.
From the busy cities of India to the
farmlands of California, more than half the
world’s population
is dependent on
mountains for their fresh water supply. Global
warming, deforestation, mining and
heavy farming seriously damage
breakable mountain ecosystems and put vital fresh
water sources
at risk.
Mountain regions host a large
proportion of the world’s wars. From Afghanistan
to the Balkans and
the Andes to many
parts of Africa,
territorial
(领土的)
and drug related conflicts have
damaging
effects on the local
environment and the lives of the local people.
Fighting makes essential tasks
such as
farming impossible. Land mines make large areas of
potential farming ground unusable.
Also
schools, roads, bridges and other important
infrastructure
(基础设施)
are left in ruins.
Mountain people are among the poorest,
least represented groups on the earth. They face
many
hardships and each day can be, “a
test of survival”. Damage to mountain ecosystems
worsens their
situation and leaves them
even more unprotected to disease and ‘natural’
disasters such as floods
and
landslides.
It’s
been
recommended
that
forest
profit
should
be
reinvested
in
mountain
communities and the
people living there should be given a stronger
political voice. Their fate is in
many
ways directly connected with that of people living
at sea level.
There
is
an
old
motto
for
visitors
to
the
countryside
which
advises
them
to
leave
nothing
but
第
24
页
footprints.
It is still as relevant today as it
always was. Unfortunately, the size of our
footprints seems
to be getting larger.
1. What the
writer discussed in the previous sections is most
probably about .
A. mountain ecosystems
B. mountain regions
C.
mountain people
D. mountain sports
<
br>positive
2.
“__________”.
A. direct
B. harmful
C. positive
D. powerful
direct
mountain
regio
mountain
peopl
mountain
sport
harmful
powerful
3.
__________.
A. inadequate supply of fresh water
B. impossible farming
inadequate sup
impossible far
mountain peopl
C. mountain
people’s poor living condition
D.
ruined infrastructure
ruined infrast
4. Which of the following can be
inferred from the passage?
A. Mountain people have enough
political voice to protect themselves.
B. More money should be raised to
establish mountain communities.
第
25
页
Mountain peopl
More money sho
C.
Worsened ecosystems put mountain people’s lives
under threat.
D. Visitors to mountains
have left nothing but large footprints.
Worsened ecosy
Visitors to mo
【参考答案与解题思路】
■
1.
D
判断推理题,考查做出判断和推理
解析:根据第一句
“Mountain regions
are not just playgrounds for the richer citizens
on the planet,
however.”
中的
p>
playgrounds
可以推测上一段主要是介绍了在山上进行的
体育运动。
■
2.
B
猜测词义题,考查根据上下文推断单词和短语的含义
解析:
根据上下文可知乞力马扎罗山上正在消失的雪是由于人类的活动导
致的,
而这一系列
的活动都是对环境有害的,所以与
harmful
意思最接近。
adverse
p>
意为
“
不利的,有害的
”
。
■
3.
A
细节题,考查文中具体信息
解析:第三段中
have damaging effects
on the local environment and the lives of the
local people
对应选项
C
,
Fighting makes essential tasks such as
farming impossible
对应选项
B
,
Also schools,
roads,
bridges and other important infrastructure are
left in ruins
对应选项
D
。故选
A
。
■
4.
C
判断推理题,考查做出判断和推理
解
析:全文主要讲述了山区环境遭受到人为破坏,导致山民们的生活遭受威胁,生存艰难,
因此
C
符合文意。
体裁
说明文
词数
289
限时
7
分钟
(A)
Exhausted,
covered in mud and extremely hungry, a team of
Swedish athletes sat down for a meal
as
they prepared to take on a dangerous 20-mile race
through the rainforest. As they opened their
canned meat, Lindord noticed a worn,
miserable dog staring at him out of the corner of
his eye.
Feeling sorry for him, Lindord
fed him a meatball and thought nothing of it, but
as the team stood
up to continue their
race, the animal started to follow them — and he
didn’t stop. As the group
navigated the
final two stages of the 430-mile Adventure Racing
World Championship, the dog
befriended
them and was eventually given the name
Arthur.
Every exhausting
task the team faced, Arthur did the same. He swam
alongside them while they
kayaked
(划单人艇)
down
rivers, dragged himself up hills during hikes and
pulled through knee-
第
26
页
deep mud
during races. When he was tired, they stopped for
a break and when he got stuck in the
mud, they pulled him out.
Before one section of the race — a
36-mile kayak around the coast — organizers warned
the team
that taking Arthur along posed
a risk to his and their safety. They tried to set
off without him, but as
they left, he
jumped into the water beside them and started
paddling
(趟水)
in desperation.
Lindord,
heartbroken by the sight of
Arthur struggling in the water, picked him up, put
him in the kayak and
let him stay for
the rest of the journey.
After six days, they finished the race
successfully. “I came to win the world champion.
But, I got a
new friend at last.” said
Lindord on his way back to Sweden together with
Arthur.
1.
Lindord gave Arthur a meatball because
__________.
A. Arthur had
helped him a lot alongside
Arthur had
hel
B. Arthur looked tired
and sorrowful
Arthur looked
C. he planned to set off without Arthur
he planned to
D.
he wanted Arthur to follow them
he
wanted Arth
2. Which of the following best
describes Arthur’s performance in the race?
A. He survived all the
hardship the team experienced.
He
survived al
B. He overcame
all the difficulty alone but successfully.
He overcame al
C.
He posed all the risk to the team and broke their
hearts.
He posed all t
D. He struggled in desperation, yet his
efforts didn’t pay off.
He struggled
i
3.
Which of the following might be the best title of
the passage?
A. Adventure –
exhausting but successful
Adventure –
e
B. Arthur – Lindord’s
four-legged friend
Arthur –
Lind
C. Gratitude – keep you
company
Gratitude – k
D. Growing Pains – how a dog was
trained
Growing Pains
第
27
页
【参考答案与解题思路】
■
1.
B
细节题,考查文中具体信息
解析:根据第一段中的
“As they opened
their canned meat, Lindord noticed a worn,
miserable dog
staring at him out of the
corner of his eye.”
可知
Lindord
觉得这条狗十分可怜,看上去又累又
饿。
■
2.
A
细节题,考查文中具体信息
解析:根
据第二三段可知
Arthur
在队伍的帮助下跟着他们成功完成
了所有艰苦的项目,因
此
A
正确。
p>
■
3.
C
主旨题,考查主旨要义
解析:
本文讲述了一支运动员队伍在比赛中救了一只狗狗,
狗很感激于是跟着
他们一起参加
比赛,并最终共同完成比赛的感人故事。感激与陪伴是全文的主旨,因此<
/p>
C
最适合作为题
目。
体裁
说明文
词数
455
限时
9
分钟
(
A
)
Warner Brothers has announced more
Harry Potter movies are on the way. The studio is
working
with
Potter
author
J.
K.
Rowling
to
create
a
new
franchise
(
特需经营权
)
of
movies
based
on
“Fantastic Beasts And
Where To Find Them”, which is a fictitious
textbook in the Harry Potter
world. The
story will also follow the adventures of the
book’s author, Newt Scamander. Rowling,
for the first time, will pen the
screenplay.
It comes as no
surprise that Warner Brothers is trying to keep
the Harry Potter franchise going. The
films alone have earned $$7.7 billion at
the box office. The franchise has probably almost
doubled
those earnings on home video
and TV sales. Then there’s the many Harry Potter
products that fans
still snatch
up.
But at some point, Harry
Potter could seem old hat and that’s not something
Warner Brothers wants
to see happen. So
executives had three choices: restart the
franchise, come up with continuations or
spin off part of the Potter world into
a new movie.
Without books
to support the new stories, the upcoming movies
could be a tougher sell for Warner
Brothers. Harry and friends won’t
appear at all in the new movies which will be set
in New York 70
years before Harry
Potter heads to Hogwarts.
The new stories will also net video
games, products and enhance Rowling’s
website.
Here’s Rowling on
the upcoming franchise:
It
all started when Warner Brothers came to me with
the suggestion of turning “Fantastic Beasts and
Where to Find Them” into a film. I
thought it was a fun idea, but the idea of seeing
Newt Scamander,
第
28
页
the supposed author of
“Fantastic Beasts”, realized by another writer was
difficult. Having lived for
so long in
my fictional universe, I feel very protective of
it and I already knew a lot about Newt. As
Harry Potter fans will know, I liked
him so much that I even married his grandson,
Rolf, to one of
my favourite characters
from the Harry Potter series, Luna
Lovegood.
As I considered
Warners’ proposal, an idea took shape that I
couldn’t get rid of. That is how I could
express my own idea for a film to
Warner Brothers.
Although it
will be set in the worldwide community of wizards
(
巫师
) where I was so happy
for
seventeen years, it is neither a
previous work nor a continuation to the Harry
Potter series, but an
extension
of
the
wizarding
world. The
laws
and
customs
of
the
hidden
magical
society
will
be
familiar
to anyone who has read the Harry Potter books or
seen the films, but Newt’s story will start
in New York, seventy years before Harry
gets underway.
1. The phrase “snatch up” in Paragraph
2 is closest in meaning to “_____”.
A. rush to purchase
B. give
up reluctantly
C. make profits from
D. take away by force
2. What made Rowling accept
Warner Brothers’ proposal?
A. Her eagerness to try writing for the
screenplay.
B. Her unwillingness to see
others write the story.
C. The
attraction of earning more at the box office.
Her eagerness
rush to
purcha
give up
reluct
make profits f
take away by f
Her
unwillingn
The attraction
D.
The film company’s promise to enhance her website.
The film
compa
3. It is implied in the passage
that creating and selling the new movies may be
_____.
A. inspiring
inspiring
第
29
页
B. embarrassing
C.
disappointing
embarrassing
di
sappointing
D. challenging
challenging
4.
What is the passage mainly about?
A. Warner Brothers’ expanded
partnership with Harry Potter author.
B. Warner Brothers’ success and
development in Harry Potter series.
C.
Rowling’s view on the upcoming franchise of Harry
Potter movies.
D. Rowling’s creative
ideas for the cooperation with Warner Brothers.
Warner
Brother
Warner
Brother
Rowling’s
vie
Rowling’s
cre
【参考答案与解题思路
】
■
1.
A
猜测词义题,考查根据上下文推断单词和短语的含义
解析:
snatch up
意为
“
夺取,
抓住
”
p>
,
即粉丝还有很多想抢的哈利波特周边产品。
因此
A
意思
最接近。
■
2.
B
细节题,考查文中具体信息
解析:
由第七段
“but the
idea of seeing Newt Scamander, the supposed author
of “Fantastic Beasts”,
realized by
another writer was difficult. Having lived for so
long in my fictional universe, I feel very
protective of it and I already knew a
lot about Newt.”
可知
J.K
罗琳认为让另一位作者来写这个
故事比较困难,她也不希望让别人来写,因此选
B
。
■
3.
D
判断推理题,考查做出判断和推理
解析:根据第三段和第四段的
Without books
to support the new stories, the upcoming movies
could be a tougher sell for Warner Brot
hers.
可以得知没有小说做铺垫,在创作新电影时可能会
遇
到很多困难,是富有挑战的工作。
■
4.
A
主旨题,考查主旨要义
解析:全文主
要介绍了华纳兄弟和哈利波特作者
JK
罗琳达成新合作,即拍摄
《神奇动物在
哪里》这一新系列电影过程中的想法、沟通等,
A
正确。
体裁
Once upon a time, staying a healthy
weight was easy. To lose weight you simply had to
practise the
第
30
页
说明文
词数
336
限时
8
分钟
reverse of home economics--spend more
than you earned. Unfortunately for many, but
perhaps not
surprisingly, it turns out
that people are rather more complicated than bank
accounts.
To stay a healthy
weight, you need a hormone
(
荷尔蒙
) called leptin to work
properly. It sends “I’m
full”messages
from the fat cells up to the brain, where they go,
among other places, to the same
pleasure centers that respond to drugs
like cocaine. Fat people produce plenty of leptin,
but the brain
doesn’t
seem
to
respond
to
it
properly.
Last
year
researchers
at
the
Oregon
Research
Institute
scanned the brains of overweight people
and found their reward
circuits
(线路)
were
underactive.
They were eating more to
try to get the enjoyment they were missing.
There’s a lot of evidence
for the fact that most, if not all, of us have a
set point around which our
weight can
vary by about seven to nine kilos, but anything
beyond that is a real struggle. Making
changes is hard, particularly if your
body is working against you. So why not reject the
traditional
approaches and try some new
methods, based on the latest research, that work
with your body rather
than against
it.
Several years ago
researchers at the National Institute on Aging in
Baltimore reported that when
they gave
rats very little food one day and allowed them to
eat plenty the next, they showed virtually
all the benefits of a permanent calorie
restriction diet. The same goes for humans,
according to Dr
James
Johnson.
How does it work?
Besides forcing the body to burn fat, it may also
cause hormonal changes. Most
people say
that the diet takes a bit of getting used to, but
is not as grinding as trying to cut back on
an everyday basis.
Older dieters may remember something
called brown fat. Unlike the undesirable white
stuff; this
was a dieter’s dream.
Instead of storing excess energy as fat, brown-fat
tissue burned it off to keep
you warm--
at least in mice. Brown fat fell out of favor
because researchers couldn’t find much in
humans but now, thanks to the New
England journal of Medicine, it's back in fashion.
The idea is
to expose people to cold
temperatures. They then make more brown fat and
their weight drops.
1. According to the findings of the
Oregon Research Institute,
A. overweight people get less pleasure
from eating the same amount
B.
overweight people enjoy eating more than the
others do
C. people will
become overweight if they eat more than they need
people will be
overweight
peo
D. people are more likely to be
overweight if they produce less leptin
people are mor
2.
The method used by the National Institute on Aging
can be summarized as “
A. no
diet at all
no diet at all
第
31
页
B. diet on a daily basis
C. diet every other day
D.
diet permanently
diet on a dail
diet every oth
diet
permanent
3. The word
“grinding” in the Paragraph 5 is closest in
meaning to
A. effective
B. realistic
C. unreliable
D. miserable
4. The author’s purpose in writing is
to
A. compare the various
ways of cutting calories
B. recommend
the new methods of losing weight
C.
point out the misconceptions of losing weight
D. clarify the common myth about weight
loss
compare the
va
effective
realistic
unreliable
miserable
recommend the
point out the
clarify the co
【参考答案与解题思路】
■
1.
A
细节题,考查文中具体信息
解析:根
据第二段最后一句话可知,他们吃得更多,是为了得到更多失去的愉悦。故选
A
。
超重的人与其他的人吃相同分量的食物时,所得到了愉悦较少。
■
2.
C
细节题,考查文中具体信息
解析:<
/p>
根据第四段和第五段内容可知,
国家老龄化研究所的研究者们一天
给小白鼠们吃很少
的食物,下一天让他们吃的很多。这样的方法也适用于人。原理就是让
你的身体燃烧脂肪,
从而引起荷尔蒙的改变。
所以此题选
C
(每隔一天饮食)
。
第
32
页
■
3.
D
猜测词义题,考查根据上下文推断单词和短语的含义
解析:
从前面一句内容可知,每天吃的少一点,人们是可以接受的。后面
转向了每天都节食
不吃,这句与前面形成了对比,可知每天节食不吃是痛苦的。所以选<
/p>
D
。
■
4.
B
主旨题,考查主旨要义
解析:本文讨
论的是减肥的新实验和理论,如每隔一天饮食,所以选
B
,推荐
了一些减肥的
新方法。
体裁
Which tablet computer should YOU be
buying: They are this year's must have... and
there's a style
to suit
everyone
?
Best
for young children
LeapPad
Explorer 2, ?68
Aimed at
children between three and nine (though a nine-
year-old might find it a little
simple), it
comes in pink or
blue and with five built-in education games (you
can buy more). Besides, the
LeapPad
does not allow access to the internet — so it is
impossible for your child to stumble across
anything inappropriate.
Pros: The education games are well-
designed, the built-in video camera is a fun way
to play at being
a film
director.
Cons: Some of the
games are shockingly expensive. And the power
adaptor is not included.
Best for teenagers
iPad 4th generation,
?399-?659
The iPad is still
the market leader, and for good reason. If the
teenager in your house enjoys playing
computer games, the latest offering
from Apple is
the one to
choose.
Pros: No other
tablet can compete with the near one million
‘apps’ (the name Apple created for
specially-designed downloadable
programs) available for the iPad.
Simple to use, even for those
who usually struggle with
technology.
Cons:
Considerably more expensive than most
competitors.
Best for working parents
Microsoft Surface, ?399-?559
Tablets are brilliant for leisure — but
what if you want to do a bit of work? No tablet
can yet compete
with
a full-size laptop
computer, but
this is the only tablet
that allows you to use
Microsoft Word,
Excel and Powerpoint
(they are all pre-installed and included in the
price) and you
can buy a pretty
lovely
mini- keyboard for typing letters and
emails, which also doubles up as the
cover.
Pros: The Surface is
good for watching movies — a bonus when stuck in
the airport on a business
第
33
页
说明文
词数
451
限时
5
分钟
trip — and surfing the
internet.
Con: The keyboard
is an expensive add-on — costing up to ?109. It
might be cheaper to buy a laptop
(though a tablet is much smaller and li
ghter).[
来源
:
学
,
科
,
网
Z,X,X,K]
Best for
bookworms
Amazon Kindle
Paperwhite, ?109
Nearly all
tablets let you download books. It's a great way
to take a mountainous pile of hardbacks
on holiday without stuffing your
suitcase.
But
most tablets have a shiny screen — which can be
very distracting when you're trying to read.
The Paperwhite is different: its matt
screen and crisp black lettering imitate the look
of words on
paper brilliantly. And yet
you can still read the words in the
dark.
Pros: Easy
on the eye, excellent battery life,
180,000 free books (if you subscribe to the Amazon
Prime customer loyalty service) plus
hundreds of thousands more to buy.
Cons: No TV, films, games, internet or
camera.
1.
The underlined
phrase ‘stumble across’ most probably means
‘___________’.
A. meet with
B. quarrel with
C. compare with
D. compete
with
2. Which
of the following about Surface is NOT TRUE?
A. The keyboard will add to
the cost.
B. The keyboard can serve as
a cover.
The keyboard w
meet
with
quarrel
with
compare with
compete
with
The keyboard c
C.
You have to pay extra to install Microsoft Word.
D. You can watch movies or surf the
Internet with it.
You have to pa
You can watch
3. If you are a game lover, which
tablet is least likely to be your choice?
A. LeapPad Explorer 2.
LeapPad Explor
第
34
页
B. iPad 4th generation.
C. Microsoft Surface.
iPad
4th gener
Microsoft
Surf
D. Amazon
Kindle Paper
Amazon Kindle
4. If you want
to add something to your prepared PPT for a
presentation at a meeting, which tablet
is most helpful?
A. LeapPad Explorer 2.
B.
iPad 4th generation.
C. Microsoft
Surface.
LeapPad Explor
iPad 4th gener
Microsoft Surf
D. Amazon Kindle Paper.
Amazon Kindle
【参考答案与解题思路】
■
1.
A
考查点:猜测词义题,考查根据上下文推断单词和短语的含义。
解析:
根据句意
“
此外,
LeapPad
不允许上网,
所以你的孩子不可能
____
任何不合适的东西
”
,
可以推断
stumbl
e across
的意思是
“
碰到,
遇见
”
,
A. meet
with
遇见,碰到
B.
quarrel with
争
吵
C. compare with
比较
D. compete
with
竞争,故选
A
。
■
2.
C
考查点:细节题,考查文中具体信息。
解析:文中
Best for working
parents
介绍了
Surface “but?
this is the only tablet?that allows you
to use Microsoft Word, Excel and
PowerPoint (they are all pre-installed and
included in the price)”
,
由此可知
,
Microsoft Word
不需要额外安装,故选
C
。
■
3.
D
考查点:细节题,考查文中具体信息。
解析:
No TV, films, games,
internet or camera”
,故选
D
。
■
4.
C
考查点:细节题,考查文中具体信息。
解析:文中
Best for working
parents
介绍了
Surface “but?
this is the only tablet?that allows you
to use Microsoft Word, Excel and PowerP
oint
,故选
C
。
< br>
第
35
页
体裁
说明文
词数
441
限时
10
分钟
Ask a group of elderly people what it
was about their lives that made them happiest
overall, and
they’ll probably mention
some warm relationships with family and friends.
If you’re satisfied with
your social
life, according to psychologists, you tend to be
satisfied with life in general.
From the point of my 50s, I’d say that
sounds about right. Some of my happiest moments
are the
ones I spend with my husband, a
few close relatives, and a handful of very good
friends who know
me well and like me
anyway. But the more I read about how social media
are interfering with
(
干
扰
) good old-
fashioned friendship, creating virtual bonds that
can’t quite take the place of real ones,
the more I wonder just how today’s
20-somethings will look back on their own lives
when they’re
my age.
After all, much crucial relationship
building work is done in the 20s. According to
research by the
late Bernice Neugarten
of the University of Chicago, who helped launch
the academic study of
human
development,
people
choose
most
of
their
adult
relationships,
both
friends
and
lovers,
between the ages of
22 and 28. The friends we make in our 20s are not
only best friends forever;
they’re also
our first truly chosen friends. And choosing how
to commit to these friendships is an
essential psychological task of the
20s.
But with so much of
friendship in this age group now being developed
online, an essential question
is what
the effect of that interaction is. A study,
conducted in 2010 by Craig Watkins and Erin Lee
of the University of Texas at Austin,
investigated the Facebook habits of 776 young
people between
the ages of 18 and 35.
“Whether it is a wall post, a comment, or a
photo,” they wrote, “young
people’s
engagement
with
Facebook
is
driven,
primarily,
by
a
desire
to
stay
connected
to
and
involved
in the lives of friends who live close by, far
away, or have just entered into their
lives.”
This kind of
constant contact can be efficient, but it can also
be upsetting. For one thing, it adds a
new layer of concern to a young
person’s already-heightened awareness of social
ranking, giving
appearance-conscious
young people yet another thing to worry about. “I
see other 20-somethings
feeling
pressured to constantly keep up a public image,
especially a public image online,” wrote
Ariana Allensworth on the group blog.
“Folks are always keeping the world informed one
way or
another about what they’re up
to, where they’re at, what projects they’re
working on. It can be a bit
much at
times.” Not the most fertile ground for real-world
friendship.
1.
According to the passage, the 20s is an age for
people to
A. have a good
public image
B. keep themselves
informed
C. look back on their own
lives
have a good pu
keep
themselve
look back on
t
第
36
页
D. develop critical
relationships
develop critic
2.
Which of the following is a disadvantage of making
friends online?
A. It makes people pay less attention
to social ranking.
B. It robs people of
the happy moments spent with friends.
C. It keeps people away from their
family and close relatives.
D. It
prevents people from keeping in contact with their
friends.
3.
What was the aim of the study conducted by Craig
Watkins and Erin Lee?
A. To know about the 776 young people’s
Facebook habits.
B. To find out how
social media affect real-world social life.
C. To help young people stay connected
to the lives of friends.
D. To
investigate what kind of people prefer online
interactions.
4. The author may agree that
A. old-fashioned friendship
can help create virtual bonds
B.
there’s no need for young people to make online
friends
C. real-world friendship is a
better choice for young people
old-
fashioned
To know about
It
makes peopl
It robs people
It
keeps peopl
It prevents pe
To find out ho
To help young
To
investigate
there’s no
ne
real-world fri
D. online
friendship is an inevitable trend in the modern
world
online
friends
【参考答案与解题思路】
■
1.
D
细节题,考查文中具体信息
解析:根据原文
much crucial
relationship building work is done in the 20s
(大多重要的人际关
系构建工作在一个人
20-3
0
岁之间完成)可知此题应选
D
。
p>
第
37
页
■
2.
B
细节题,考查文中具体信息
解析:本题是问网上交友的缺点是什么。根据原文
how
social media are interfering with
(
干扰
)
good old-
fashioned friendship, creating virtual bonds that
can’t quite take the place of real
ones
以
及
Not the
most fertile ground for real-world friendship
可以判断网上交友的一大缺点就是剥夺
了人们与好朋友相处的美好时刻。<
/p>
■
3.
B
判断推理题,考查做出判断和推理
解析:根据第四段段第一句话
But
with
so
much
of
friendship
in
this
age
group
now
being
developed online, an essential question
is what the effect of that interaction is
(但是随着越来愈
多这个年龄段的人在网上交友,
那么网上
交友的影响就成了一个重要的问题)
可以判断后文
列举的
Craig Watkins and Erin Lee
指导的研究
就是围绕着这一问题开展,故选
B
。
■
4.
C
理解作者的意图、观点和态度
解析:
很明显,
根据文章可知作者珍惜真实世界中所交的朋友,
认为那才是年轻人交朋友的
最好选择,故选
C
。
第
38
页
体裁
说明文
词数
186
限时
7
分钟
Do
you want to get
home
from
work knowing
you have made a real difference in someone’s life?
If
yes. Don’t care about sex or age!
Come and join us, then you’ll make it!
Position: Volunteer Social Care
Assistant
(No Pay with Free
Meals)
Place:
Manchester
Hours:
Part Time
We are now looking
for volunteers to support people with learning
disabilities to live active lives!
Only
4 days left. Don’t miss the chance of lending your
warm hands to help others!
Role:
You will
provide people with learning disabilities with all
aspects of their daily lives. You will help
them to develop new skills. You will
help them to protect their rights and their
safety. But your
primary concern is
to
let
them know they are valued.
Skills and Experience
Required:
You will have the
right values and
great
listening
skills. You will be honest and patient. You will
have the ability to drive a car and to
communicate in fluent written and spoken English
since you’ll
have to help those people
with different learning disabilities. Previous
care-related experience will
be a great
advantage for you.
1. What does the underlined part
mean?
A. You’ll
make others’ lives more meaningful with this job.
B. You’ll arrive
home
just in time
from this job.
C. You’ll earn a good
salary
from
this job.
D. You’ll succeed
in getting this
job.
2. The
volunteers’ major responsibility is to help people
with learning disabilities
A. to get some financial support
B. to properly protect themselves
C. to learn some new living skills
D. to realize their own importance
to get some
fi
You’ll make o
You’ll arrive
You’ll earn a
You’ll succee
to
properly pr
to learn some
to
realize the
第
39
页
p>
3.
Which of the following can first be chosen as a
volunteer?
A.
The one who can drive a
car.
The one who ca
B. The one who
has done similar work before.
C. The
one who has patience to listen to others.
The one who ha
The one who
ha
D. The one who can use English to
communicate.
4.
The text serves as a
A. a
reminder to social workers
B. an
advertisement for helpers
a reminder to
The one who ca
an
advertiseme
C. a document on appealing for
volunteers
a document on
D.
an introduction about a social care organization
an
introductio
【
参考答案与解题思路
】
■
1.
A
判断推理题,考查做出判断和推理
解析:原文
Do you want to
get?home?from?work knowing you have made a real
difference in
someone’s life? If yes.
Don’t care about sex or age! Come and join
us
,
then you’ll make it!
意为,
你想要下班回家后知道自己实实在在地影响了另一个的生活吗?如
果是的话,
无论男女也不
论是何年龄,加入我们吧
,
你就会使这一想法成为现实,故选
A
。
■
2.
D
细节题,考查文中具体信息
解析:根据原文
your primary concern
is to?let?them know they are valued
(志愿者
最首要的职
责使让身有残疾的人知道他们使重要的)可知应选
D
。
■
3.
B
细节题,考查文中具体信息
解析:根据原文
Previous care-related
experience will be a great advantage for you
(有相关志愿
者工作经历将成为应聘者的大优势)可知那些之前有类似工作经
历的人会优先被选为志愿
者,故选
B
。
■
4.
B
第
40
页
主旨题,考查主旨要义
解析:这篇文章是一个招聘志愿者的一则广告,故选
B
。
第
41
页
体裁
说明文
词数
358
限时
15
分钟
The
city
of
Los Angeles
is
finally
getting
serious
about
retrofitting(
翻修
)
the
soft
wood
frame
apartment buildings
and the weak concrete ones that are at risk of
collapsing during a substantial
earthquake. A concrete building without
adequate steel reinforcement can crumble to the
ground, as
some did in the 1971 Sylmar
earthquake, killing dozens.
The first step is to take a list of the
29,000 apartment buildings that were built before
1978, when
the building code was
changed to require stronger wood frame and
concrete buildings. The second
step
will be the analysis of those buildings by
structural experts to see if they should be
retrofitted,
which needs essential
professionalism. Then comes the stage to decide
who pays for the work that
needs to be
done, Landlords? Renters? Taxpayers? The step
posed the biggest obstacle to all parties
involved.
Actually under L.A.'s rent control law,
property owners can pass on 100% of the cost of
‘essential’
retrofitting work to
renters. Some favor this pass-through move,
arguing that many mom-and-pop
landlords
of small buildings are as cash-strapped as one can
imagine, if not more so.
However, the reality is that, like many
landlords, the insolvency of most renters will
finally make
the retrofitting an empty
talk. Besides, the cost of retrofitting should not
fall on any one group as
this work is
done to prevent people from being killed in
earthquakes. Protecting buildings serves
the interests of renters, property
owners and the city as a whole, which qualifies it
as a matter of
public safety issue so
that L.A. government needs to find ways to
shoulder some burden of the cost.
It has been decided by the city
government that the government will get involved,
trying to find
ways to reduce costs for
landlords for the retrofitting projects, and the
government is establishing a
law to
create a tax reduction for retrofitting for
landlords. It's not clear at this point how much
tax
the state could afford to give up,
or how much tax cut owners can get. Some even say
that the actual
financial
assistance
landlords
can
get
is
far
less
than
is
expected.
However,
what
it’s
known
definitely now is that Los Angeles must
not allow retrofitting to be put off although the
money issue
poses a big problem. The
bottom line is the human life rather than
money.
1.
According to the passage, which issue is the most
essential in deciding the future of the city’s
retrofitting project?
A. Having all the parties
involved aware of the importance of retrofitting.
B. Making a list of all the buildings
that were built before a certain date.
Having all the
Making a list
C. Deciding professionally on whether
the listed buildings need retrofitting.
D. Working out adequate ways to provide
financial support for retrofitting.
第
42
页
Deciding
profe
Working out ad
2. According to the
passage, the underlined word insolvency is closest
in meaning to ______.
A. not
having enough money to pay debts
B.
poor relationship with landlords
C.
unwillingness to participate
D. unfair
treatment received
3. Which of the following is implied
about the retrofitting project?
A. Most L.A. apartments are
of Soft wood frame or of weak concrete.
Most L.A. apar
not having
eno
poor
relations
unwillingness
unfair treatme
B.
According
to
L.A.
rent
law,
landlords
and
renters
share
the
cost
for
retrofit
work.
According to L
C.
According
to
government
decision,
owners
will
mainly
be
responsible
for
the
retrofit.
According to g
D.
Government
will
pay
mainly
for
the
retrofitting
work
as
it
relates
with
people’s
life.
Government wil
4. What is the main idea of
the passage?
A.
The likelihood of weak apartment falling in big
earthquakes.
The likelihood
B. The
background of LA apartment retrofit and its
financial solution.
The
background
C. The argument between
landlords, renters and governments over money
issues.
D. The importance of LA
government’s involvement in life-saving projects.
The argument
b
The importance
【参考答案与解题思路
】
■
1.
D
细节题,考查文中具体信息
解析:文章第二段最后一句话是问题的答案,
“Then
comes the stage to decide who pays for the
work that needs to be done, Landlords?
Renters? Taxpayers? The step posed the biggest
obstacle to
第
43
页
all parties involved.”
所以谁付账是最大的问题,因此选择
D
(为翻修提
供足够的财政支持)
。
■
2.
A
猜测词义题,考查根据上下文推断单词和短语的含义
解析:这一题的关键是文章中的
“like many lan
dlords”
这个短语,而上一段是对
landlord
p>
情况
的描述,
可以发现他们的情况是
cash-strapped
(经济困难的)
,
因此
insolvency
也和经济
拮据
的意思相似,因此选择
A
。
■
3.
C
判断推理题,考查做出判断和推理
解
析:
文章最后一段说明了政府会参与到翻修工程中来,
但是政府
参与的程度暗示在
“It's not
clear at
this point how much tax the state could afford to
give up, or how much tax cut owners can
get. Some even say that the actual
financial assistance landlords can get is far less
than is expected.”
(目前还不清楚州政府可以放弃多少税,
或多少减免的税业主可以获得。
甚至有人说,
业主
能得到的实际财政援助远远低于预期。
)
< br>,因此选择
C
(业主会承担大部分责任)
。
■
4.
B
主旨题,考查主旨要义
解析:选项<
/p>
B
最具概括性,
A
、
C
、
D
都
是文章内容但是都可以被选词
B
概括,因此选择
B
(洛杉矶公寓改造的背景及财务对策)
。
第
44
页
体裁
说明文
词数
336
限时
10
分钟
Our website is presenting to you the
world’s leading museums and gallaries:
Smithsonian Institution,
Washington, D.C.
The Smithsonian
is one of the world’s leading research
and museum complexes, with 19 museums
and galleries, the National Zoological
Park, and various research stations. More than 137
million
objects detailing America’s
history are exhibited here. There’s so much to see
that, if you spent
every day and night
looking at the exhibits at normal pace, in ten
years you’d see only ten percent
of the
whole. Therefore, it’s wise to head out with a
plan. Focus on some famous exhibits at two or
three different museums.
Le Louvre,
Paris,
France
The
Louvre
was
a
medieval
fortress
and
the
palace
of
the
kings
of
France
before
becoming
a
museum two centuries ago. The addition
of the Chinese architect I. M. Pei’s stylish glass
pyramid(
金
字塔
)
shocked many when it was opened to public in 1989
as the new main entrance, yet it somehow
works and has won compliment in the
country, combining the palace’s various elements
to make
the museum stand out as the
most shinning diamond on the French artistic
crown. The museum’s
collections, though
failing to excel in numbers, are among the most
important in the world.
The
Acropolis Museum,
Athens,
Greece
The amazing
groundfloor gallery
houses
were found from the slopes of the Acropolis(
卫城
). Its
amazing
see-through glass floor provides a walk over
history, with a view of the archaeological(
考
古的
) digging. Smaller
settlements have been dug out, providing glimpses
of Athenian life. Despite
its lack of
variety in exhibits and limited collections, the
Acropolis attracts audience by, for the first
time, allowing visitors to take in the
stone exhibits, which are displayed in open air
characterized
by changing natural
light.
State
Hermitage,
St. Petersburg,
Russia
Russia
may be isolated from the artistic
centers of the US or West Europe, but
the Hermitage
has
managed
to
acquire
a
spectacular
collection
of
world
art—three
million
items
in
numbers.
The
museum occupies six buildings along
the Neva River, the leading structure being the
candy-like
Winter
Palace.
This
gloriously
blue-and-
white
structure
was
finished
in
1764
and over
the
next
several centuries was the main
residence of the czars
(沙皇)
.
The museum’s leading attraction is
Western European art—in 120 rooms in
four buildings ranging from the Middle Ages to the
present
day.
1. Compared with the other three, which
of the following is not geographically
distinguished in art
history?
A. Smithsonian Institution.
Smithsonian In
第
45
页
B. Le Louvre.
Le
Louvre.
The Acropolis
C. The Acropolis Museum.
D.
State Hermitage.
State Hermitag
2. Which of the following enjoys the
largest number of exhibit collections?
A. Smithsonian Institution.
B. Le Louvre.
Le
Louvre.
Smithsonian In
The Acropolis
C.
The Acropolis Museum.
D. State
Hermitage.
State Hermitag
3.
The new Le Louvre entrance was recognized by
French people because ______.
A. it was designed by a famous foreign
architect
B. it was constructed in a
very fashionable style
it was
designe
it was
constru
C. it demonstrates the joint effect of
different factors
it
demonstrate
D. it exhibits the diamond
on the crown of a French king
it exhibits th
4.
According to the passage, which of the following
statements is TRUE?
A.
If
you
plan
well,
you
can
view
most
exhibits
of
Smithsonian
Institution
during
one
visit.
If you plan we
The Winter Pal
B. The Winter
Palace used to serve as the home for Russian
kings.
C.
For
preservation,
the Acropolis
Museum
exhibits
are
not
allowed
to
be
exposed
to
sunlight.
For
preservati
D.
The
Russian
domestic
art
works
are
the
most
attractive
collections
in
State
Hermitage.
The Russian
do
第
46
页
【参考答案与解题思路】
■
1.
D
细节题,考查文中具体信息
解析:文章第四段,
“Russia?may be
isolated from the artistic centers of the US or
West Europe…”
(
俄罗斯可能与美国或西欧的艺
术中心隔绝
…),
因此选择
D
。
■
2.
A
细节题,考查文中具体信息
解析:
Smithsonian
Institution
是有
137 million
藏品;
Le Louvre
没有具体说
藏品的数量,但
是
failing to excel in
numbers
(不能够以数量取胜)这个信息表明其藏品数量不占优势;
The
Acropolis Museum
也没有
具体说明数量,
但对其介绍中的
lack of
variety in exhibits and limited
collect
ions
(缺乏展品品种和有限的收藏)
也可以看出其展品数量
不多;
State Hermitage
的介
< br>绍中直接说明它有
three million
件展品,
因此还是
Smithsonian Institution<
/p>
藏品更多,
选择
A
。
■
3.
C
细节题,考查文中具体信息
解析:原文的关键信息在
“combining the
palace’s various elements to make the museum stand
out
as the most shinning diamond on the
French artistic crown”
(结合了卢浮宫的各种元素,使这座<
/p>
博物馆成为法国艺术皇冠上最璀璨的钻石)
,
C
选项是同义替换(展示了不同元素交汇的效
果)
。
■
4.
B
细节题,考查文中具体信息
解析:
选项
A
说只要计划好,
可以在一次性参观完
Smithsonian
Institution
,
原文中说以正常
的参观速度,
10
年也只能看完其中
10%
的藏品,因此
A
选项错误;选
项
B
正确,文章最后
一段第五行(
p>
… was the main residence of the czars
)
;选项
C
说为了保存
文物,卫城博物馆不
允许藏品暴露在阳光下,
而原文中说是在自
然光线下的露天展览,
因此
C
选项错误
;
文章最
后一段最后一句话说
West
ern
European
art
是
State Hermita
ge
最吸引人的展品而非选项中的
Russian
domestic art works
,因此选项
D
也是错误的。
第
47
页
体裁
说明文
词数
419
限时
10
分钟
Stephen
Glenn
is
a
famous American
research
scientist
who
has
made
several
very
important
medical
breakthroughs. Many people were dying to know the
secrets to his fantastic achievements.
To unveil the mystery, a newspaper
reporter interviewed him asking why he was able to
be so much
more creative than the
average person. What set him so far apart from
others?
Having assumed to
hear wordings like innate curiosity for science or
hard work, the reporter was
surprised
to have him respond that, in his opinion, it all
came from an experience with his mother
that occurred when he was about four
years old. He had been trying to remove a bottle
of milk from
the refrigerator when he
lost his grip on the slippery bottle and it fell,
spilling its contents all over
the
kitchen floor - a real sea of milk!
When his mother came into the kitchen,
instead of shouting at him, giving him a lecture
or chastising
him, she said,
huge pond of milk. Well, the damage has
already been done. Would you like to get down and
play
in the milk for a few minutes
before we clean it up?
Indeed, he did. After a few minutes,
his mother said,
like this, eventually
you have to clean it up and restore everything to
its proper order. So, how would
you
like to do that? We could use a sponge, a towel or
a mop. Which do you prefer?
sponge and
together they cleaned up the spilled milk.
His mother then said,
carry a big milk bottle with two tiny
hands. Let's go out in the back yard and fill the
bottle with
water and see if you can
discover a way to carry it without dropping
it.
if he grasped the bottle at the top
near the lip with both hands, he could carry it
without dropping it.
What a wonderful
lesson!
This renowned
scientist then remarked that it was at that moment
that he knew he didn't need to be
afraid
to
make
mistakes.
Instead,
he
learned
that
mistakes
were
just
opportunities
for
learning
something new, which is, after all,
what scientific experiments are all about. Even if
the experiment
‘doesn't work,’ we
usually learn something valuable from it.
Wouldn't it be great if all
parents would respond the way Steve's mother
responded to him?
1. According to the passage, a
newspaper interviewed Stephen Glenn in order to
______.
A. persuade him to
treat some dying patients
B. find out
his differences with ordinary people
C.
hear about his opinions about medical science
D. know about why he was so successful
persuade him t
find out his
d
hear about his
know about
why
第
48
页
2. According to
the passage, the underlined word ‘chastise’ is
closest in meaning to ______.
A. pursuing
B. punishing
C. praising
D. educating
3. According to
the passage, which of the following statements is
NOT true?
A.
Steve spilled the milk bottle to make a milk sea
on purpose.
Steve spilled
pursuing
punishing
praising
educating
B. Steve’s mother allowed
him to play some time with the spilled milk.
C. Steve’s mother let him choose the
tool himself to clean up the milk
D.
Steve’s mother led him to try out ways to tightly
hold the milk bottle.
4. What ordinary mothers can learn from
Steve’s mother is that ______.
A. never put milk bottle where little
kids can get hold of
never put
milk
Steve’s mothe
Steve’s
mothe
Steve’s
mothe
B.
appreciation of kids’ behaviours is important to
their growth
C. mothers should teach
kids to learn from their own mistakes
D. kids should learn to become
scientists from childhood.
appreciation
o
mothers should
kids should le
【参考答案与解题思路】
■
1.
D
细节题,考查文中具体信息
解析:第一段最后一句话
What set him so
far apart from others?
(是什么让他与众不同?)
,
这里还是问他成功的原因,而不是找出他和普通人的不同点,因此选择
D
而非
B
。<
/p>
■
2.
B
第
49
页
猜测词义题,考查根据上下文推断单词和短语的含义
解析:根据语境,
“Steve
打翻了牛奶,妈
妈没有朝他大喊,没有教训他
”
,因此
chastise
应该
也是跟
“
训斥、惩罚
”
相近的词,因此选择
punishing
。
■
3.
A
细节题,考查文中具体信息
解析:文
章第二段讲了
Steve
是因为手滑打翻了牛奶,不是故意地(
on purpose
)
,因此选项<
/p>
A
错误。
■
4.
C
理解作者的意图、观点和态度
解析:文章倒数第二段
“This renowned
scientist then remarked that it was at that moment
that he
knew
he
didn't
need
to
be
afraid
to
make
mistakes.
Instead,
he
learned
that
mistakes
were
just
opportunities for
learning something new, which is, after all, what
scientific experiments are all
about.”<
/p>
(这位著名的科学家说,在那个时刻他知道了不必害怕犯错误。相反,他也认识到,
错误只是学习新事物的机会,科学实验也是这个道理。
)因此,母亲应
该像
Steve
的母亲一
样教育孩子从
错误中学习,选择
C
。
体裁
How does someone step up to a cash
machine and withdraw money from an account holder
half
world away? Even when the debit
card is still in the victim’s wallet? It is easy,
actually, say experts.
The recipe for
creating fake cards is right there on the
Internet.
It
is
often
called
“white
card”
fraud.
Criminals
somehow
get
their
hands
on
the
electronic
information
stored on a legitimate card’s magnetic stripe.
Generally, it’s stolen from a retailer or
payment
processor’s
database,
as
happened
when
thieves
last
year
broke
into
computers
at
CardSystems
Solution
Inc.
Luckily
for
the
criminals,
Cardsystems
didn't
store
just
account
numbers—it even
stored customer’s secret codes that were never
meant to be copied on magnetic
stripes.
Stolen “mag stripe” data is the holy grail for
card thieves. Then they take the stolen data and
write it onto a new, blank card—a card
that’s often plain white and they are off to the
bank.
To show me how easy it
was, two executives from MagTek Inc, one of the
largest markers of credit
card
stripe
readers
gave
a
demonstration.
Within
minutes,
I
was
withdrawing
money
from
my
account
using a plain white piece of plastic at an
A
TM. And the key is to get an encoder.
Andy and Paul Deignan are
brothers who both work for MagTek. Both came by to
show me how
easily thieves can
manufacture scores of fake codes. MagTek sells
both card readers, which are seen
in
stores
across America,
and
card
encoders,
which
very
few
people
should
ever
see.
Encoders
actually write
information onto that
mysterious piece of magnetic
tape on the back of the card.
Banks use them to create credit cards.
Readers cost about $$100. Encoders cost between
$$1500 and
$$2000 except on eBay, where
stolen encoders can sell for as little as $$500.
Armed with one, someone
can create
credit and debit cards that work exactly like the
cards produced by financial
institutions.
第
50
页
说明文
词数
448
限时
10
分钟