关键词不能为空

当前您在: 主页 > 英语 >

译林牛津版小学小升初英语阅读理解及答案【解析】 (10)

作者:高考题库网
来源:https://www.bjmy2z.cn/gaokao
2021-02-11 03:04
tags:

-

2021年2月11日发(作者:monday怎么读)


译林牛津版小学小升初英语阅读理解及答案【解析】





一、阅读理解



1


阅读理解阅读短文,判断下列句子是否与短文内容相符




Mr. Ones and Mr. Brown worked in the same day Mr. Jones said to Mr. Brown, “we


are going to have a small party at ourhouse next Wednesday evening. Would you and your wife


like to jo


in us?”




Mr. Brown said, “Thank you very much. We arefree that evening, I think. But I will telephone


my wife and ask her. Maybe shewill go somewhere else that evening.” So Mr. Brown went to the


other room


and



he


came


back,


he


looked


ver


y


sorry.


“What


is


the


matter?”


Asked Mr. Jones.“Did you speak to your wife?”




“No,” Answered Mr. Brown, “She wasn't little son answered the telephone. I said to


him “Is your mother there, David?”


And he answered, “No, she's not in the house.”“ W


here is she


then?” I asked. “Sheis somewhere outside.” “What is she doing?” “She is looking for me.”




1



A small party will be held(


举行


) at Mr. Brown's house.




2



Mr. Jones asked Mr. and Mrs. Brown to the party.




3



The telephone was in the same office.




4



Mr. Brown spoke to Mrs. Brown on the phone.




5



Why(


为什么


) was Mrs. Brownlooking for David?



Because she thought(



) David was playing somewhere outside.


< br>【答案】



1



0




2


1




3



0



(< /p>


4



0




5



1



【解析】


【分析】文章大意:本文主 要讲述布朗先生受到邀请,给妻子打电话征求意见的


情景。




1


)根据



One


day


Mr.


J


ones


said


to


Mr.


Brown,


“we


are


going


to


have


a


small


party


at


our


house next Wednesday eve ning.


知,在约翰先生家里句型聚会,故答案为错误。




2


)根据



Would you and your wife like to join us ?”


知约翰先生邀请布朗夫妇参加聚会,故答


案为正确。




3


)根据


So Mr. Brown went to the other room and telephoned .


知电话在另一个房间,故答


案为错误。




4


)根据


My little son answered the telephone.


知, 是布朗先生的儿子接电话,不是布朗夫


人,故答案为错误。


< /p>



5


)根据根据文章大意知,布朗夫人认 为儿子在外面玩,所以去寻找,故答案为正确。



【点评】考查 阅读理解,浏览文章大意,理解问题意思,根据问题在原文寻找原句,选择


答案。




2


< p>
阅读理解阅读短文,选择正确的答案。



Fred likes fish very much. One day, he buys a fish. His son sees the fish and says to himself,




The next day(


第二天


), Fred comes home in the evening. The fish isn't there. His son says,


Dad, your cat eats the fish.


生气


). He takes the cat and his son to the shop and


weighs (



)the cat. Then he says,


too. My fish is here, and then where is my cat?




1



Fred likes ________ very much.



A. fish B. meat C. bread




2


________ asks his friends to have fish.



A. Fred B. Fred's friend C. Fred's son




3< /p>



Fred takes the cat and his son to the ________.



A. school B. shop C. restaurant




4



Fred weighs the ________



because he wants to know who eats the fish.



A. fish


B. cat


C. his son



< p>
5



Fred's fish weighs ________.



A. one kilo


B. three kilos


C. half a kilo



【答 案】



1



A




2



C




3



B




4



B




5



A



【解析】


【分析】这是一篇儿子偷吃 父亲的鱼


,


嫁祸家里的猫缺被识破的故事


.




1


)细节理解题


.


根据短文叙述


Fred likes fish very much.



Fred


非 常喜欢鱼


.


)可知


Fred

< p>


欢鱼,故答案为


: A.




2


) 细节理解题


.


根据短文叙述


His son sees the fish and says to himself,


my friends to have it for lunch.


(他的儿子看到鱼自言自语道


:


很好


!


我可以邀请我的朋友们


午饭吃鱼

< br>.


)可知请朋友们来吃鱼的是


Fred

< br>的儿子,答案为


: C.



(< /p>


3


)细节理解题


.


根据短文叙述


He takes the cat and his son to the shop and weighs (



)the


cat.

< p>
(他带他的儿子和猫来到商店给猫称重


.


)可知< /p>


Fred


把他儿子跟猫带到了店里,故答案



: B.



4


)细节理解题


.


根据短文叙述


He takes the cat and his son to the shop and weighs (



)the


cat.

< p>
(他带他的儿子和猫来到商店给猫称重


.


)可知< /p>


Fred


给猫称重,故答案为


: B.




5


) 细节理解题


.


根据短文叙述


Little boy, my fish weighs one kilo, and the cat weighs one kilo


too.


(孩子


,


我的鱼重一公斤


,


猫也重一公斤


.


)可知鱼重一公斤,故答案为


: A.



【点评】考查阅读理解,



仔细阅读短文


,


注意细节叙述,从文中寻找相关句子确定答案。




3



阅读理 解阅读短文,判断下面的句子是否与短文相符



Hi! I'm Wendy. There are four members in my family. They are my father, my mother and me. The


fourth one? Oh, that's my little dog. Its name is Ben. Ben is three years old. It always runs in the


garden. It loves bones. My father is a doctor. He often listens to music at night. My mother likes


watching TV.




1



Ben is Wendy's brother.






2



Wendy's father likes listening to music.




3



Swimming is Wendy's mother's hobby.




4



Wendy has a little pet.




5



There are five people in Wendy's family.



【答案】



1



0




2< /p>



1




3



0


< p>


4



1




5



0



【解析】


【分析】大意:介绍主人公 温蒂的家庭成员。




1


)根据


Oh, that's my little dog. Its name is Ben.


可知


Ben


是主人公的宠物狗的名字。与题


干信息


brother


兄弟不符。故选错误。



< br>2


)根据


My father is a doctor. He often listens to music at night.


可知,主人公的父亲喜欢在


晚上听音乐。与题干信息符合。故选正确。




3


)根据


My


mother


likes


watching


TV.


可知,主人 公母亲喜欢看电视。与题干信息


swimming


游泳不符。故 选错误。




4


)根据


The fourth one? Oh, that's my little dog.


可知,主人公确实有一条宠物狗。与题干


信息符合。故选正确。




5


)根据


There are four members in my family


可知,在主人公家里有


4


个人。与题干信息


five people5


人不符。故选错误。




【点评】考查阅读理解。首先通读全文,理解大意。其次阅读问题,根据题干信息找出相


关句子进行正确的判断。




4



阅读理解阅读理解



Zhang Peng



Hi, Wang Ping. You look fine. How heavy are you?



Wang Ping



I'm 48 kilograms. You are thinner than me, but you look taller than before. How tall


are you?



Zhang Peng



I'm 1.6 metres and 45 kilograms.



Wang Ping



Oh, really? You are 0.05 metres taller than me. But I'm 3 kilograms heavier than you.


You should eat more.



Zhang Peng



OK, I will. Thank you.




1



Zhang Peng is ________ than Wang Ping.



A. taller B. shorter C. longer




2

< br>)


Wang Ping is ________ than Zhang Peng.



A. thinner B. heavier C. smaller




3



Wang Ping is ________ kilograms.



A. 42


B. 48


C. 45




4



Wang Ping is ________ metres tall.



A. 1. 55 B. 1. 50 C. 1. 6




5



Zhang Peng should eat________.



A. smaller B. little C. more



【答案】



1



A



2



B




3



B




4



A




5



C



【解析】


【分析】这是一篇对比身高 和体重的对话


.




1


)这是细节理解


,


根据对话叙述


Wang Ping



Oh, really? You are 0.05 metres taller than me.


(


王平


:


真的吗


?


你比我高

< br>0.05



.)


可知应填


taller.


故答案为


: A.




2


) 这是细节理解


,


根据对话叙述


Wang Ping



Oh, really? You are 0.05 metres taller than me.


But I'm 3 kilograms heavier than you. (


王平


:


真的吗


?


你比我高

< br>0.05



.


可是我比你重< /p>


3


公斤


.)


可知 应填


heavier.


故答案为


: B.




3


) 这是细节理解


,


根据对话叙述


Wang Ping



I'm 48 kilograms.(


王平


:


我< /p>


48


公斤


.)


可 知应填


48.


故答案为


: B.




4


) 这是推理计算题


,


根据对话叙述


I'm


1.6


metres(



1.6


.)



You


are


0.05


metres


taller


than me.(


你 比我高


0.05



.)


可知高


1.55



.


故答案为


: A.


< br>(


5


)这是推理计算题


,


根据对话叙述


You should eat more.(< /p>


你应该多吃点


.)


可知应填


more.



答案为


: C.



【点评】这是考查阅读能力的题目


.


一般题目注意细节


,


填上合适的选项即可


,


对于计算的一


定要细心


.




5



阅读理解阅读短文,判断下列句子 正误




Two goats live on the left side of a river. One day they want to eat the grass on the right side.


There is a bridge over the river. But on the bridge there is a lion. What should they do? They think


of a plan.



The first goat meets the lion. The lion shouts,


eat me, please. The second goat is bigger and younger than me.



Then the second goat comes. The lion shouts,



goat go.



The lion waits and waits, but there is not a third goat.


< /p>



1



Ther e are three goats and a lion in the story.




2



The goats want to eat the grass on the right side.




3



The lion wants to eat the goats.




4



The third goat is younger and bigger than the first and second goats.




5



The goats are cleverer than the lion.



【答案】




1



0



(< /p>


2



1




3



1

< p>



4



0




5



1



【考点】


阅读理解




【解析】


【分析】这是一篇山羊和狮 子的寓言故事。





1


)句意:故事中住着


3


头山 羊。根据短文叙述



Two


goats


live


on


the


left


side


of


a


river.



(两头山羊住在河的左岸。)可知是两头山羊。题目叙述错误。故答案为:错误。





2


)句意 :山羊想吃右岸的草。根据短文叙述



One day they want to eat the grass on the


right side.




(一天,它们想吃右岸 的草。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。



< p>


3


)句意:狮子想吃山羊。根据短文叙述



The lion shouts,


< /p>


(狮子


喊道



我 要吃了你。



)可知题目叙述正确。故答案为:正确。





4


)句意:第三只山羊比第一只和第二只都年轻和大。根据短文叙述



The lion waits and


waits, but there is not a third goat.


< br>(狮子等啊等,但是没有第三只山羊。)可知没有第三


只山羊。题目叙述错误。故 答案为:错误。





5


)句意:山羊比狮子聪明。根据短文叙述


The lion waits and waits, but there is not a


third


goat.


< p>
(狮子等啊等,但是没有第三只山羊。)可知山羊比狮子聪明。题目叙述正


确。故答案为:正确。




【点评】这 是考查阅读理解的题目。仔细阅读短文,然后根据短文的相关叙述来判断正


误。




6



阅读理解阅读短文,选择正确的一项。




Dear Jim,



How are you in the US now? We are in China now. Sam and I are very happy. China is big and


beautiful. People speak Chinese here. We love Beijing. There are many interesting places and lots


of delicious food. I like Chinese food. I like dumplings very much. I can make dumplings now. It's


funny. And I can use chopsticks, but Sam doesn't like them. It's very difficult for him to use them.


I have two good friends. They're Daming and Lingling. They teach me Chinese. Now I can speak a


little Chinese. Please write to me.



Love from,



Amy




1



Jim is in ________ now.



A. the US


B. England


C. Canada


D. China




2



Sam doesn't like ________.



A. dumplings B. Beijing C. chopsticks D. Chinese food




3



Daming is Amy's ________.



A. brother B. teacher C. friend D. classmate




4



________ can speak a little Chinese.



A. Lingling


B. Sam


C. Amy


D. Daming




5



This is a letter from ________ to ________.



A. Amy; Jim B. Jim; Amy C. Amy; Sam D. Amy; Daming



【答案】




1



A



(< /p>


2



C




3



C

< p>



4



C




5



A



【考点】


阅读理解




【解析】


【分析】大意:短文讲述了 艾米给吉姆的一封信。





1


)根据


How are you in the US now?


可知吉姆在美国,故答案为


A.





2


)根据


And I can use chopsticks, but Sam doesn't like them.


可知山姆不喜欢筷子,故答案


< br>C.





3


)根据


I have two good friends. They're Daming and Lingling.


可知大名是艾米的朋友,故


答案为


C.





4


)根据


Now I can speak a little Chinese.


可知艾米可 以说一点中文,故答案为


C.





5


)根据


Dear Jim,


可知艾米给吉姆的信件,故答案为


A.




【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其 次阅读题干,根据题干信息


找出相关句进行选择。






7< /p>



阅读理解阅读短文,选择正确答案.




Mother Kangaroo and a little white rabbit are neighbours. One day, they are going to the zoo


together. But the zoo is far away from their homes. So they have to wait for the bus.



A gust of wind


(阵风)


blows and the little white rabbit feels very cold.



And he says to Mother Kangaroo,




After getting on the bus, the little white rabbit doesn't come out. So Mother Kangaroo buys


two tickets


(票)


.



Getting off the bus, the rabbit comes out from the pocket. Mother Kangaroo says to him,


is your ticket.


the conductor can't see me.


The rabbit feels very ashamed


(羞愧的)


.




1



The Mother Kangaroo and the rabbit are going to the zoo .



A. on foot B. by cat C. by bus




2



The rabbit goes into the Mother Kangaroo's .



A. clothes B. pocket C. coat




3



The rabbit doesn't when they get on the bus.



A. come out


B. come in


C. come up




4



The conductor see the rabbit.



A. can


B. can't


C. don't




5



The rabbit is at last.



A. beautiful


B. honest


C. ashamed



【答案】




1



C



(< /p>


2



B




3



A

< p>



4



B




5



C



【考点】


阅读理解




【解析】


【分析】大意:短文讲述了 袋鼠妈妈和一只小白兔一起去动物园,他们得等公共


汽车,小白兔感到很冷,他进入袋鼠 口袋里,上车后,小白兔没有出来,下了公共汽车,


袋鼠妈妈说:



这是你的票。我们必须随时诚实。



兔子感到很羞愧。





1


)根据


Mother Kangaroo and a little white rabbit are neighbours. One day, they are going


to the zoo together.


可知袋鼠妈妈和一只小白兔去动物园,故答案为


C.





2


)根据



And


he


says


to


Mother


Kangaroo,



Kangaroo,


I'm


very


cold.


May


I


go


into


your pocket?


可知兔子进了袋鼠妈妈的口袋,故答 案为


B.





3


)根据


After getting on the bus, the little white rabbit doesn't come out.


可知兔子上公共汽


车时 没有出来,故答案为


A.





4


)根据


I am so small that the conductor can't see me.


可知售票员看不见兔子,故答案为


B.





5


)根据


The rabbit feels very ashamed.


可知兔子感到很羞愧,故答案为


C.




【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其 次阅读题干,根据题干信息


找出相关句进行选择。






8< /p>



阅读理解读短文,判断下列句子与短文内容是否相符。




Tom was a very lazy boy when he was eleven years old. He didn't like doing anything. He had to


go to school on weekdays, but he didn't study hard in the class and didn't do any homework after


school. His father and mother were both doctors, and back then they hoped Tom could become a


doctor, too. But one day, Tom said to his mother,


cleaner?


< br>week?


Tom said,


her only on that day.




1



Tom is seven years old now.




2



Tom studied very hard.




3



Tom's parents were doctors.




4



Tom's parents hoped Tom could become a doctor.




5



Tom wanted to be a cleaner. Because he thought the cleaner only worked in his house on


Thursday.


-


-


-


-


-


-


-


-



本文更新与2021-02-11 03:04,由作者提供,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.bjmy2z.cn/gaokao/633673.html

译林牛津版小学小升初英语阅读理解及答案【解析】 (10)的相关文章

  • 爱心与尊严的高中作文题库

    1.关于爱心和尊严的作文八百字 我们不必怀疑富翁的捐助,毕竟普施爱心,善莫大焉,它是一 种美;我们也不必指责苛求受捐者的冷漠的拒绝,因为人总是有尊 严的,这也是一种美。

    小学作文
  • 爱心与尊严高中作文题库

    1.关于爱心和尊严的作文八百字 我们不必怀疑富翁的捐助,毕竟普施爱心,善莫大焉,它是一 种美;我们也不必指责苛求受捐者的冷漠的拒绝,因为人总是有尊 严的,这也是一种美。

    小学作文
  • 爱心与尊重的作文题库

    1.作文关爱与尊重议论文 如果说没有爱就没有教育的话,那么离开了尊重同样也谈不上教育。 因为每一位孩子都渴望得到他人的尊重,尤其是教师的尊重。可是在现实生活中,不时会有

    小学作文
  • 爱心责任100字作文题库

    1.有关爱心,坚持,责任的作文题库各三个 一则150字左右 (要事例) “胜不骄,败不馁”这句话我常听外婆说起。 这句名言的意思是说胜利了抄不骄傲,失败了不气馁。我真正体会到它

    小学作文
  • 爱心责任心的作文题库

    1.有关爱心,坚持,责任的作文题库各三个 一则150字左右 (要事例) “胜不骄,败不馁”这句话我常听外婆说起。 这句名言的意思是说胜利了抄不骄傲,失败了不气馁。我真正体会到它

    小学作文
  • 爱心责任作文题库

    1.有关爱心,坚持,责任的作文题库各三个 一则150字左右 (要事例) “胜不骄,败不馁”这句话我常听外婆说起。 这句名言的意思是说胜利了抄不骄傲,失败了不气馁。我真正体会到它

    小学作文
译林牛津版小学小升初英语阅读理解及答案【解析】 (10)随机文章