关键词不能为空

当前您在: 主页 > 英语 >

英语七年级英语上册阅读理解及答案经典

作者:高考题库网
来源:https://www.bjmy2z.cn/gaokao
2021-02-11 03:01
tags:

-

2021年2月11日发(作者:忽然)


英语七年级英语上册阅读理解及答案经典




一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)



1



阅读理解



Do you know the girl in a hat with flowers on it? Her name is Yinzi. She is a nice Japanese girl,


my new friend. She is in our class, studying Chinese.



I like Yinzi. I don't know Japanese, and Yinzi doesn't know Chinese. We know some English. We


are the same age. And we have the same interests


(兴趣)


. We like to sing Chinese, Japanese


and English songs. I help her to ride a bike and fly a kite. She helps me to swim and jump. We like


playing football, but we can't play at school because the playground is small. Yinzi and the other


girls in our class will go to the swimming pool on Monday, and I want to go with them.




1

< p>


Yinzi likes _______.



A. wearing a hat with flowers on it B. playing football



C. speaking Chinese


D. picking flowers in the garden




2

< br>)


Yinzi _______.



A. is from England


B. comes from China


C. is from Japan


D. comes from America




3



The Japanese girl knows _______.



A. some Chinese B. some English C. little Japanese D. A and B


< /p>



4



Yinz i is good at _______.



A. swimming and jumping B. riding a bike C. flying a kite D. Chinese




5



Yinzi and the other girls want _______on Monday.



A. to play with yo-yos B. to swim C. to play football D. to fly kites



【答案】

< br>(


1



B




2



C




3



B




4



A




5



B



【解析】


【分析】文章大意:这篇短 文介绍了作者和日本朋友的一些共同爱好。




1


)考查细节理解题。根据第二段的句子


we


have


the


same


interests



We


like


playing


foot ball


,可知她们都喜欢踢足球,故答案选


B





2

)考查细节理解题。根据第一段的句子


She is a nice Japanese girl


,可知选


C





3


) 考查细节理解题。根据第二段的句子


Yinzi


doesn't


know


Chinese.


We


know


some


English.


,可知她 懂英语而不懂汉语,故答案选


B



< /p>



4


)考查细节理解题。


be


good


at


善于做 某事,后接名词或动名词。根据第二段第


3


行的


句子


She helps me to swim and jump.


,可知她擅长游泳和跳跃,故答案选


A





5


)考查细节 理解题。根据短文结尾


Yinzi


and


the


other


girls


in


our


class


will


go


to


the


swimming pool on Monday< /p>


,可知她们会一起去游泳,故答案选


B




【点评】考查阅读理解。本文主要考查了最常见的细节理解题 ,题目大多数是针对文章的


细节设计的,这种题目比较简单,只要通读全文,了解文中所 叙述的重要事实或细节,就


可以解答出来,有的甚至可以从文章的原句中直接找到答案。




2



阅读理解




Megan and Mia are sisters. They are the same age, have the same last name, and live in the


same house. You might think the sisters are twins, but they aren't. They started their lives in very


different places.



Before Mia was born, her parents decided to adopt


(收获)


a little girl from China. Their plan


was to adopt a girl: she would be an age in between their son, Michael, and the new baby. But


that's not how it worked out. Mia was born, and soon. Their parents learned they could go to


China to adopt Megan She was three months younger than baby Mia.



The girls are in the same grade, but not in the same class. They don't share clothes or toys or


even hobbies. But they share some of the same friends. And when the sisters fight, it's usually


about friends.


(偷)


friends, so we fight,


Megan says.



The girls have their own rooms.


(恐怖的)


movie, Mia


will let me sleep in her room,


And we keep each other's secrets.




Megan


says


she


is


so


thankful


for


her


family,


but


sometimes


she


feels


sad.



feel


sad when


people say,


clear that Mia and I are sisters. We'll always be there for each other.




1

< br>)


What do we know about Mia





A. She was born in China.


B. She looks like her sister.



C. She has an elder brother. D. She is the youngest child.




2



What will make the sisters fight with each other





A. Different hobbies.


B. Their friends.


C. Clothes and toys.


D. Different rooms.


< br>(


3



What is Paragraph 4 mainly about





A. The sisters' hobbies. B. The sisters' daily life.



C. Good things about being sisters.


D. The same things that the sisters share.




4



Why does Megan feel sad sometimes





A. Mia steals her friends. B. Some people laugh at her.



C. She doesn't have a twin sister. D. She looks different in the family.


< /p>



5



What is the best title of the passage





A. My sister B. Almost twins C. An adopted girl D. A new family



【答案】




1



C



(< /p>


2



B




3



C

< p>



4



D




5



B



【解析】


【分析】文章大意:梅根和 米娅是姐妹。他们年龄相同,姓相同,住在同一幢房


子里。你可能认为这对姐妹是双胞胎 ,但她们不是。她们的生活从非常不同的地方开始。


出生前父母打算在中国领养一个女孩 ,这样在他们的两个孩子之间就会有一个孩子,可


是,米亚提前出生了,这时又接到了去 中国领养孩子的消息,因此就出现了像梅根和米娅


这种情况。





1


)细节 理解题。根据


Their plan was to adopt a girl



she would be an age in between their


son




Michael




and


the


new


baby.


他们的计划是收养



个女孩:她的年龄介于他们的儿子


迈克尔之间,可知她有

< p>


个哥哥。故答案是


C






2


)细节理解题。根据


And when the sisters fight



it's usually about friends.


当姐妹们打架


时,通常是关于朋友的。故答 案是


B






3


)细节理解题。根据


Megan


says.



can


give


each


other


help


and


advice




s ays.



梅根说。


< br>我们可以给对方提供帮助和建议,



米娅说,



我们保守彼此的秘密。



可知 第四段是在讲成为姐妹的好处。故答案是


C


< br>




4


)细节理解题。根据




< p>


人们说



你看起来不像他 们!



我感到难过,


< br>她说。故答案是


D






5


)细节 理解题。根据


They are the same age



have the same last name



and live in the


same


house.


You


might


think


the


sisters


are


twins




but


they


aren't.


他们年龄相同,姓氏相


同,住在同


—< /p>


所房子里,你可能认为姐妹是双胞胎,但事实并非如此,可知本文是在介绍



对几乎是双胞胎的姐妹。故答案是


B





【点评】考查阅读理解 ,本文涉及到了细节理解题一种题型,细节理解题比较简单,一般


可知直接在文中找到答 案。




3



阅读下面短文,从下面每小题的


A


、< /p>


B



C



D


四个选项中选出最佳选项。




Saturday, March 24th



We have arrived in the hot, wet city of Thailand, Bangkok. This is our first trip to Thailand. All


the


different


smells


make


us


want


to


try


the


food.


We


are


going


to


eat


something


special


for


dinner tonight. The hotel we are staying in is cheap and very clean. We plan to stay here for a few


days, visit some places in the city and then travel to Chiang Mai in the north.



Tuesday, March 27th




Bangkok


is


wonderful


and


surprising!


The


places


here


are


interesting.


We


visit


the


famous


market which is on water and see a lot of fruit and vegetables. Everything is so colourful, and we


take hundreds of photos! Later today we will leave for Chiang Mai. We will take the train north,


stay in Chiang Mai for two days and then catch a bus to Chiang Rai.



Friday, March 30th



Our trip to Chiang Rai is long and boring. We visit a small village in the mountains. People here


love the quiet life



no computers or phones. They are the kindest people I have ever met. They


always smile and say


way to show our kindness. I feel good here and hope to be able to come back next year.




1



The diary above shows the writer's ________ days in Thailand.



A. 3


B. 7


C. 5


D. 6




2



It seems that visitors ________ in Bangkok.



A. can always find cheap things



B. can't take any photos



C. can enjoy themselves



D. can always find expensive things



< p>
3



Which of the following is TRUE?



A. Chiang Mai is a beautiful city in the south of Thailand.



B. The writer left Chiang Mai for Chiang Rai by bus.



C. Chiang Rai is a boring city in the mountains.



D. The writer arrived in Bangkok on March 23rd.




4



The people in the village ________.



A. are friendly to others



B. like to speak English



C. are very weak



D. don't like to speak to others




5



The best title for this article is



A. My first travel



B. The outside world



C. Travelling in Thailand



D. A country on the train



【答案】




1



B



(< /p>


2



C




3



B

< p>



4



A




5



C



【解析】


【分析】主要讲了作者去泰 国曼谷、清迈、清莱旅行时写的日记。




1


)细节题。根据


Saturd ay,


March


24th



Friday,


March


30th


可知

< p>
3



24


日到

< p>
3



30


日,一共


7


天,故选


B






2


)推断题。根据


Bangkok is wonderful and surprising! The places here are interesting.


可知


泰国曼谷是极好的、有趣的地方,所以游客玩得高兴,故选


C




< br>(


3


)细节题。根据


We will take the train north, stay in Chiang Mai for two days and then catch


a bus to Chiang Rai.


可知作者做公交车离开清迈去清莱,故选


B

< p>





4


)细节题。根据


They are the kindest people I have ever met.


可知人们是作者遇 见的最友


好的,故选


A






5

< br>)主旨题。根据全文可知主要讲了作者去泰国曼谷、清迈、清莱旅行时写的日记。故



C





【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题和主旨题三种常考题型,细节题要注意


从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了


解大意之后找出中心思想。




4



阅读下面短文,从下面每小题的


A



B



C



D


四个选项中选出最佳 选项。




There are four seasons in a year: spring, summer, autumn and winter.



Spring is the best season of the year. The weather gets warmer and the days get longer. The


crops begin to grow. The trees turn green and flowers come out.



Summer comes after spring. It is the hottest season. It often rains and the crops grow fast. The


best sport in summer is swimming. Children often go swimming in rivers and lakes.



Autumn is a busy season. The days get shorter and the nights get longer. It is a harvest season.


The farmers are busy. They are getting in the crops.




Winter


is


the


coldest


season


of


the


year.


Sometimes


it


snows


and


the


fields


are


all


white.


Skating is the best sport in winter. Many boys and girl often go skating. But the farmers are still


busy. They are getting ready for the next year.




1



How many seasons are there in a year?



A. Three. B. Four. C. Five. D. Six.




2



What is the weather like in spring?



A. Hot. B. Warm. C. Cold. D. Cool.




3


Which season comes after Spring?



A. Spring. B. Autumn. C. Summer. D. Winter.




4



What sport is the best in winter?



A. Cycling.


B. Skiing.


C. Skating.


D. Swimming.




5

< p>


What are the farmers busy doing in winter?



A. They are busy getting ready for the next year.


B. They are busy getting in the crops.



C. They are busy planting trees and flowers. D. They are busy doing sports.



【答案】




1



B



(< /p>


2



B




3



C

< p>



4



C




5



A



【解析】


【分析】文章大意:文章介 绍了一年中的四个季节,以及每个季节的天气状况,


自然变化和人们的活动。

< p>




1


)细节理解题题,根据



There are four seasons in a year



可知,一年 有四个季节,故


答案是


B


< p>




2


)细节理解题题,根据



The weather gets warmer and the days get longer.




可知在春


天天气变得暖和,白天变长 ,故答案是


B






3


)细节 理解题题,根据



Summer comes after spring



可知,夏天在春天之后来临,故答


案是


C






4


)细节 理解题题,根据



Skating is the best sport in winter.




可知,冬天最好的运动是滑


冰,故答案是


C

< br>。





5


)细节理解题题,根据



But the farmers are still busy. They are getting ready for the


next year.


可知,在冬天人们忙着为来年做准备,故答案是


A





【点评】考查阅读理解,本文涉及到了细 节理解题,细节理解题相对简单,可以直接在短


文中找到答案。




5



阅读下 面短文,从下面每小题的


A



B



C



D

< p>
四个选项中选出最佳选项。




Life is like the four seasons. Now I am very old, but when I was young, it was the spring of my


life. I was born. I played a lot, and then I went to school. I learned many new things. There were


happy days and sorrowful days: some days the Sun shone, and some days it didn't.



At the age of twenty, I had a good job. I was strong and happy. Then I got married and had a


child. During those days, I didn't have much time to think. Every day I was busy and worked very


hard. And so, I started to get some white hair. The summer of my life passed quickly. Then the


days


got


shorter.


Leaves


fell


from


the


trees.


My


child


was


a


university


student,


and


then


an


engineer. My home was much quieter. I started walking more slowly. One day I stopped working. I


had more time. I understood this was my autumn, a beautiful time when the trees changed their


colours and gave us delicious fruit. But the days kept getting shorter and colder. Winter has come.


I am older and weaker. I know I do not have many days left, but I will enjoy them till the end.




1



The writer was very busy in the ________ of his life



A. spring


B. summer


C. autumn


D. winter




2



According to the passage, which age is during the autumn of the writer's life?



A. 15 B. 33 C. 62 D. 87




3



What does the underlined word



A. Sad


B. Exciting


C. Wonderful


D. Nice



< br>4



Which of the following is TRUE?



A. The writer was an engineer.



B. The writer had a garden with flowers.



C. The writer was always happy as a child.



D. The writer now is old and weak, but he still enjoys his life.




5



The best title for the passage can be



A. Four seasons B. Four seasons in my life C. Four season in a year D. My life



【答案】




1



B



(< /p>


2



C




3



A

< p>



4



D




5



B



【解析】


【分析】文章大意:生活就 像四季,作者把他的一生比作了是四个季节,在每个


季节他都做了些什么。





1

< br>)细节理解题,根据第二短的第一行和第二行可知,最忙碌的是他生活中的夏天,故


答案是


B






2


)逻辑 推理题,根据




One day I stopped working. I had more time. I understood this


was


my


autumn,


a


beautiful


time


when


the


trees


changed


their


colours


and


gave


us


delicious fruit.




可知,作者的秋天指 的是


60


多岁,故答案是


C

< p>





3


)词义猜测题,根据




There were happy days and



sorrowful



days: some days the Sun


shone, and some days it didn't.



可知,


sor rowful


的意思是伤心的,故答案是


A





4


)正误判断题,根据



I am older and weaker. I know I do not have many days left, but I


will enjoy them till the end.



可知,


D

< br>的叙述是正确的,故答案是


D



-


-


-


-


-


-


-


-



本文更新与2021-02-11 03:01,由作者提供,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.bjmy2z.cn/gaokao/633645.html

英语七年级英语上册阅读理解及答案经典的相关文章

  • 爱心与尊严的高中作文题库

    1.关于爱心和尊严的作文八百字 我们不必怀疑富翁的捐助,毕竟普施爱心,善莫大焉,它是一 种美;我们也不必指责苛求受捐者的冷漠的拒绝,因为人总是有尊 严的,这也是一种美。

    小学作文
  • 爱心与尊严高中作文题库

    1.关于爱心和尊严的作文八百字 我们不必怀疑富翁的捐助,毕竟普施爱心,善莫大焉,它是一 种美;我们也不必指责苛求受捐者的冷漠的拒绝,因为人总是有尊 严的,这也是一种美。

    小学作文
  • 爱心与尊重的作文题库

    1.作文关爱与尊重议论文 如果说没有爱就没有教育的话,那么离开了尊重同样也谈不上教育。 因为每一位孩子都渴望得到他人的尊重,尤其是教师的尊重。可是在现实生活中,不时会有

    小学作文
  • 爱心责任100字作文题库

    1.有关爱心,坚持,责任的作文题库各三个 一则150字左右 (要事例) “胜不骄,败不馁”这句话我常听外婆说起。 这句名言的意思是说胜利了抄不骄傲,失败了不气馁。我真正体会到它

    小学作文
  • 爱心责任心的作文题库

    1.有关爱心,坚持,责任的作文题库各三个 一则150字左右 (要事例) “胜不骄,败不馁”这句话我常听外婆说起。 这句名言的意思是说胜利了抄不骄傲,失败了不气馁。我真正体会到它

    小学作文
  • 爱心责任作文题库

    1.有关爱心,坚持,责任的作文题库各三个 一则150字左右 (要事例) “胜不骄,败不馁”这句话我常听外婆说起。 这句名言的意思是说胜利了抄不骄傲,失败了不气馁。我真正体会到它

    小学作文