关键词不能为空

当前您在: 主页 > 英语 >

2020届高三英语精准培优专练九 阅读理解-----细节理解题(教师版)

作者:高考题库网
来源:https://www.bjmy2z.cn/gaokao
2021-02-01 16:06
tags:

-

2021年2月1日发(作者:wink什么意思中文翻译)


2019


届高三英语精准培优专练



培优点九




阅读理解


-----


细节理解题




一、真题在线


Passage1



2019


·北 京卷,


A





Want to explore new cultures, meet new people and do something worthwhile at the same time? You can do all


the


three


with


Global


Development Association(GDA).


Whatever


stage


of


life


you’re


at,


wherever


you


go


and


whatever project you do in GDA, you’ll create positive changes in a poor and remote community(


社区


).



We work with volunteers of all ages and backgrounds. Most of our volunteers are aged 17-24. Now we need


volunteer managers aged 25-75. They are extremely important in the safe and effective running of our programmes.


We have such roles as project managers, mountain leaders, and communication officers.



Depending on which role you choose, you could help to increase a community’s access to safe drinking water,


or help to protect valuable local cultures. You might also design an adventure challenge to train young volunteers.



Not only will you help our young volunteers to develop personally, you’ll also learn new skills and increase


your cultural awareness. You may have chances to meet new people who’ll become your lifelong friends.



This summer we have both 4-week and 7-week programmes:



Schedule



Country



4-week programmes



7-week programmes



Algeria



5 Jul. — 1 Aug.



20 Jun. — 7 Aug.



Egypt



24 Jul. — 20 Aug.



19 Jun. — 6 Aug.



Kenya



20 Jul. — 16 Aug.



18 Jun. — 5 Aug.



South Africa



2 Aug. — 29 Aug.



15 Jun. — 2 Aug.




GDA ensures that volunteers work with community members and local project partners where our help is needed.


All our projects aim to promote the development of poor and remote communities.




There is no other chance like a GDA programme. Join us as a volunteer manager to develop your own skills


while bringing benefits to the communities.



Find out more about joining a GDA programme:



Website:




Email:


humanresources@



31. What is the main responsibility of volunteer managers?



A. To seek local partners.



C. To carry out programmes.



B. To take in young volunteers.



D. To foster cultural awareness.



32. The programme beginning in August will operate in ________.



A. Egypt



B. Algeria



C. Kenya



D. South Africa



33. The shared goal of GDA’s projects to ________.



A. explore new cultures



C. gain corporate benefit



【答案】


31-33 CDD



Global Development Association(GDA)


致力于积极地改变贫穷和偏远的社区,


【解析】


本文是一则广告。


在这


B. protect the environment



D. help communities in need



里能探索新的文化 ,结识新朋友,同时做一些有价值的事。文章为


GDA


招募志愿 者并介绍了今年夏天的具


体项目。



31.


细节理解题。


题干问管理人员 的主要职责是什么。


根据第三段中


“Depending on which role you choose,


you could help to increase ..., or help to project....You might also design...”


可知,根据岗位不同,管理人员可以

< br>帮助增加小区的饮用水,


可以规划地方文化,


可以设计挑 战项目培训年轻的志愿者,


从这些内容上可以判断


出其主要职责 是执行项目计划。故选


C




32.


细节理解题。


题干问八月份开 始的这个项目将在哪里开展。


根据这个表格中


“4-week programmes”



的最后一个


“South Africa



2 Aug — 29 Au g”


,可知八月的活动在南非开展,答案选


D

< br>。



33.


细节理解题。题干 问


GDA


的所有项目的共同目的是什么。根据第一段

< p>
“you’ll create positive changes


in a poor and remote community.”


和倒数第二段中


“All our projects aim to promote the development of poor and


remote communities”


可知,其目 标就是促进偏远贫穷区域的发展,即帮助有需要的社区。故选


D





Passage2


(2019·江苏卷,


A




Whatever your age or interests, Buxton has something to see or do to make your visit truly memorable.





High energy



If you desire physical activities, you can choose activities from swimming to horse riding. Explore the heights


with Go Ape, the high wire forest adventure course, or journey beneath the earth at Poole’s Cavern. And don’t forget:


we are surrounded by a natural playground just perfect for walking, caving, climbing and cycling.




High minded



Buxton is justifiably proud of its cultural life and you’ll find much to suit all tastes with art, music, opera and


the performing arts at Buxton Opera House & Pavilion Arts Centre and Green Man Gallery. There are plenty of


opportunities for the creative person to become involved, including workshops and events.




Keeping the kids happy



Children love the small train and playgrounds in the Pavilion Gardens and there’s plenty more to explore at the


Buxton Museum. There’s a new indoor play centre, plus the special events and workshops, and others during school


holiday periods.



56. If you want to take an undergounld journey, which place is the best choice?




A. Poole’s Cavern.




C. Buxton Museum.











B. Pavilion Gardens.



D. Green Man Gallery.



57. Buxton Open House & Pavilion Arts Centre is special because it offers ________.



A. rides in small trains



B. courses in modern arts



C. artistic and cultural activities



D. basic courses in horse riding



【答案】


56-57 AC



【解析】


这是一篇应用文。文章介绍了去布克斯顿旅游的一些景点的相关 信息。



56.


细节理解题。根据


“High energy”


中的


“or journey beneath the earth at Poole’s Cavern.”


可知,在



Pool e



Cavern


,可以在地下旅行, 也就是乘坐地铁旅行。所以如果你想乘地铁旅行,


Poole’s Cavern


是你最好的


选择。故


A


项正确。



57.


细节理解题。根据


“High minded”


中的


“Buxton is justifiably proud of its cultural life and you’ll find much


to suit all tastes with art, music, opera and the performing arts at Buxton Opera House & Pavilion Arts Centre and


Green Man Gallery.”


可知,


Buxton


以其丰富的文化生活而自豪,在


Bux ton Opera House&Pavilion Arts Center


and Green


Man Gallery


,您将发现许多符合各种品味的艺术、音乐、歌剧和表演艺术。所以


Buxto n Opera


House&Pavilion Arts Center

< p>
特别是因为它提供艺术和文化活动。故


C


选项正确 。




Passage3


(2019·全国新课标


I



A




Need a Job This Summer?



The


provincial


government


and


its


partners


offer


many


programs


to


help


students


find


summer


jobs.


The


deadlines and what you need to apply depend on the program.



Not a student? Go to the government website to learn about programs and online tools available to help people


under 30 build skills, find a job or start businesses all year round.



Jobs for Youth



If you are a teenager living in certain parts of the province, you could be eligible(


符合条件


) for this program,


which provides eight weeks of paid employment along with training.



Who is eligible: Youth 15-18 years old in select communities(


社区


).



Summer Company




Summer Company provides students with hands-on business training and awards of up to $$3,000 to start and


run their own summer businesses.



Who is eligible: Students aged 15-29, returning to school in the fall.



Stewardship Youth Ranger Program



You could apply to be a Stewardship Youth Ranger and work on local natural resource management projects for


eight weeks this summer.



Who is eligible: Students aged 16 or 17 at time of hire, but not turning 18 before December 31 this year.



Summer Employment Opportunities(


机会


)



Through the Summer Employment Opportunities program, students are hired each year in a variety of summer


positions across the Provincial Public Service, its related agencies and community groups.



Who is eligible: Students aged 15 or older. Some positions require students to be 15 to 24 or up to 29 for persons


with a disability.



21. What is special about Summer Company?



A. It requires no training before employment.



B. It provides awards for running new businesses.



C. It allows one to work in the natural environment.



D. It offers more summer job opportunities.



22. What is the age range required by Stewardship Youth Ranger Program?



A. 15-18.





B. 15-24.





C. 15-29.





D. 16-17.



23. Which program favors the disabled?



A. Jobs for Youth.




B. Summer Company.



C. Stewardship Youth Ranger Program.



D. Summer Employment Opportunities.



【答案】


21-23 BDD



【解析】


本文为应用文。


省政府及其合作伙伴 提供了许多项目来帮助学生在暑期找到工作,


本文介绍了其中


一 些项目。



21.


细节理解题。根据


“Summer


C ompany”


部分中的


“Summer


Company


provides


students


with


hands-on


business training and awards of up to $$3,000 to start and run their own summer businesses.”


可知,


Summer Company




为学生提供实践性 的商业培训和高达


3000


美元的奖励,以启动和经营他们自己 的暑期业务。


“start


and


run


their own summer busines ses”




开办新的业务

< p>


,这对应


B


项中的


“run new businesses”


,二者是词义之间的转


述关系。故选


B



22.


细节理解题。根据


“Stewardship Youth Ranger Program”


部分中


“Who is eligible: Students aged 16 or 17


at time of hire, but not turning 18 before December 31 this year.”


可知,符合条件的学生是


16< /p>


岁或


17


岁的学生,

但在今年


12



31


日之前未满


18


岁。由此得出,这个项目要求年龄在


16-17


岁之间。故选


D

< p>



23.


细节理解题。根据


“Summer


Employment


Opportunities”


部分中最后一句


“Some


positions


require


students to be 15 to 24 or up to 29 for persons with a disability.”


可知,


Summer Employment Opportunities


有些职


位 是给残疾人的。故选


D





Passage4


(2019·全国 新课标


III



A



OPENINGS AND PREVIEWS



Animals Out of Paper



Yolo



Productions and the Great Griffon present the play by Rajiv Joseph, in which an origami(


折纸术


) artist


invites a teenage talent and his teacher into her studio. Merri Milwe directs. In previews. Opens Feb. 12. (West Park


Presbyterian Church, 165 W. 86th St. 212-868-4444.)



The Audience



Helen Mirren stars in the play by Peter Morgan, about Queen Elizabeth II of the UK and her private meetings


with twelve Prime Ministers in the course of sixty years. Stephen Daldry directs. Also starring Dylan Baker and


Judith Ivey. Previews begin Feb. 14. (Schoenfeld, 236 W. 45th St. 212-239-6200.)



Hamilton



Lin- Manuel Miranda wrote this musical about Alexander Hamilton, in which the birth of America is presented


as an immigrant story. Thomas Kail directs. In previews. Opens Feb. 17.(Public, 425 Lafayette St. 212-967-7555.)



On the Twentieth Century



Kristin Chenoweth and Peter Gallagher star in the musical comedy by Betty Comden and Adolph Green, about


a Broadway producer who tries to win a movie star’s love during a cross-country train journey. Scott Ellis directs,


for Roundabout Theatre Company. Previews begin Feb. 12.(American Airlines Theatre, 227 W. 42nd St. 212-719-


1300.)



21. What is the play by Rajiv Joseph probably about?




A. A type of art.










B. A teenager’s studio.



D. A group of animals.



C. A great teacher.




22. Who is the director of


The Audience


?



A. Helen Mirren.




C. Dylan Baker.










B. Peter Morgan.



D. Stephen Daldry.


-


-


-


-


-


-


-


-



本文更新与2021-02-01 16:06,由作者提供,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.bjmy2z.cn/gaokao/593586.html

2020届高三英语精准培优专练九 阅读理解-----细节理解题(教师版)的相关文章

  • 余华爱情经典语录,余华爱情句子

    余华的经典语录——余华《第七天》40、我不怕死,一点都不怕,只怕再也不能看见你——余华《第七天》4可是我再也没遇到一个像福贵这样令我难忘的人了,对自己的经历如此清楚,

    语文
  • 心情低落的图片压抑,心情低落的图片发朋友圈

    心情压抑的图片(心太累没人理解的说说带图片)1、有时候很想找个人倾诉一下,却又不知从何说起,最终是什么也不说,只想快点睡过去,告诉自己,明天就好了。有时候,突然会觉得

    语文
  • 经典古训100句图片大全,古训名言警句

    古代经典励志名言100句译:好的药物味苦但对治病有利;忠言劝诫的话听起来不顺耳却对人的行为有利。3良言一句三冬暖,恶语伤人六月寒。喷泉的高度不会超过它的源头;一个人的事

    语文
  • 关于青春奋斗的名人名言鲁迅,关于青年奋斗的名言鲁迅

    鲁迅名言名句大全励志1、世上本没有路,走的人多了自然便成了路。下面是我整理的鲁迅先生的名言名句大全,希望对你有所帮助!当生存时,还是将遭践踏,将遭删刈,直至于死亡而

    语文
  • 三国群英单机版手游礼包码,三国群英手机单机版攻略

    三国群英传7五神兽洞有什么用那是多一个武将技能。青龙飞升召唤出东方的守护兽,神兽之一的青龙。玄武怒流召唤出北方的守护兽,神兽之一的玄武。白虎傲啸召唤出西方的守护兽,

    语文
  • 不收费的情感挽回专家电话,情感挽回免费咨询

    免费的情感挽回机构(揭秘情感挽回机构骗局)1、牛牛(化名)向上海市公安局金山分局报案,称自己为了挽回与女友的感情,被一家名为“实花教育咨询”的情感咨询机构诈骗4万余元。

    语文
2020届高三英语精准培优专练九 阅读理解-----细节理解题(教师版)随机文章