关键词不能为空

当前您在: 主页 > 英语 >

2015高考英语拉萨市(三月)阅读及完形填空训练(6)

作者:高考题库网
来源:https://www.bjmy2z.cn/gaokao
2021-01-29 18:26
tags:

-

2021年1月29日发(作者:bibo)



2015


高考英语拉萨市(三月)阅读及完形 填空训练(


6


)答案




阅读理解。


阅读下列材料,从每题所 给的四个选项(


A



B



C



D

)中,选出最


佳选项。




One evening in February 2007. A student named Paula Ceely brought her car to a


stop


on


a


remote


in


Wales.


She


got


out


to


open


a


metal


gate


that


blocked


her


path .


That's


when she heard the whistle sounded by the driver of a train.


Her Renault Clio


parked across a railway line. Second later, she watched the train drag her car almost a


kilometre down the railway tracks.







Ceely's



near


miss



made


the


news


because


she


blamed


it


on


her


GPS


device(


导航仪


).She had never driven the route before .It was dark and raining heavily.


Ceely


was


relying


on


her


GPS.


But


it


made


no


mention


of


the


crossing.



put


my


complete trust in the device and it led me right into the path of a speeding train,


told the BBC.





W ho is to blame here? Rick Stevenson, who tells Ceely's story in his book When


Machines Fail US, finger at the limitations of technology. We put our faith in digital


devices, he says,








But our digital helpers are too often not up to the job. They are filled with small


problems. And it’s not just GPS devices: Stevenson takes us on a tour of digital disasters


involving everything from mobile phones to wireless key boards.







The problem with his argument in the book is


that it’s



not clear why he only


focuses digital technology, while



there may be a number of other possible



causes. A


map-maker


might


have


left


the


crossing


off


a


paper


map.


Maybe


we


should


blame


Ceely


for


not


paying


attention.


Perhaps


the


railway


authorities


are


at


fault


for


poor


signaling system. Or maybe someone has studied the relative dangers and worked out


that there really is something specific wrong with the CPS equipment. But Stevenson


doesn’t say.



It’s a problem that runs through the book. In a s


ection on cars, Stevenson gives an


account


of


the


advanced


techniques


that


criminals


use


to


defeat


computer-based


locking systems for cars. He offers two independent sets of figures on car theft; both




show a small rise in some parts of the country. He says that once once again not all


new


locks


have


proved


reliable.


Perhaps,


but


maybe


it’s


also


due


to


the


shortage


of


policemen on the streets. Or changing social circumstances. Or some combination of


these factors.


The


game


between


humans


and


their


smart


devices


is


complex.


It


is


shaped


by


economics and psychology and the cultures we live in. Somewhere in the mix of those


forces there may be way a wiser use of technology.






If


there


is


such


a


way,


it


should


involve


more


than


just


an


awareness


of


the


shortcomings


of


our


machines.


After


all,


we


have


lived


with


them


for


thousands


of


years. They have probably been fooling us for just as long.


(



) 1 .What did Paula Ceely think was the cause of her accident?


A. She was not familiar with the road.


B. It was dark and raining heavily then.


C. The railway works failed to give the signal.


D. Her GPS device didn’t tell her about the crossing



(



) 2. The


phrase “near



miss”


(paragraph 2) can best be replaced by _______.


A. close bit B. heavy loss C. narrow escape D. big mistake


(



) 3. Which of the following would Rick Stevenson most probably agree with?


A. Modern technology is what


we can’t


live without.


B. Digital technology often falls short of out expectation.


C. Digital devices are more reliable than they used to be.


D. GPS error is not the only cause for


Celery’s


accident.


(



) 4. In the writer’s opinion, Stevenson’s argument is________.



A. one-sided






B. reasonable







C. puzzling







D. well-based


(



) is the real concern of the writer of this article?


A. The major causes of traffic accidents and car thefts.


B. The relationship between humans and technology


C. The shortcomings of digital devices we use.


D. The human unawareness of technical problems.




【参考答案】


1--- 5



DCBAB





阅读理解



To hitch-hike successfully in any country you must be able to do two things: attract attention


and at the same time convince the driver at a glance that you do not intend to rob or murder him.


To fulfill the first requirement you must have some mark to distinguish you at once from all other


hikers. A serviceman, for instance, should wear his uniform, and a student his red scarf. In a foreign


country an unmistakable indication of your own nation


ality will also arrest a driver’s attention.



When


I


hitch-hiked


9,


500


miles


across


the


United


States


and


back


recently


I


wore


a


well-tailored suit, a bowler hat and a trench coat, and carried a pencil-thin rolled black umbrella.


My suitcase was decorated with British flags. Having plenty of luggage, moreover, I was not likely to


be suspected of being a dangerous lunatic(


精神病患者


). I then had to get across to the driver the


idea that I was a real traveler, and needed to get somewhere cheaply.



But even with careful preparation, you must not assume that the task will be easy. You should


be prepared to wait a little, for there are drivers who confess to a fierce prejudice against, (not to


say


hatred


of)hitch-hikers,


and


would


no


more


pick


up


a


hiker


than


march


from


Aldermaston


to


London. In America, my average wait is half an hour, and my longest is two hours, but I have heard


of people waiting all day: they probably took less pains to make themselves easy to notice.



Nor must you assume that all the drivers who stop for you are nice, normal people. On one


occasion I found myself driving with two boys of about nineteen who turned out to be on the run


from the police, and were hoping to use me as an alibi. There are also lesser(


较小的


)risks: you may


find yourself in the car of a Fascist fanatic, a Mormon missionary(


传教士


), or just a bad driver. You


cannot tell, of course until you are in the car. But you soon learn the art of the quick excuse that


gets you out again.



If the hitch- hiker in the US remembers that he is seeking the willingness of drivers to give him


a free ride, and is prepared to give in exchange entertainment and company, and not go to sleep, he


will come across the remarkable, almost legendary, hospitality of American of the West. It will also


help if he can drive



I think that I drove myself about 4, 500 of those 9, 500 miles I hitch- hiked in




the States.



【文章大意】


文章 主要介绍了作者如何搭乘便车的一些经验


,


如装束、等车、遇到的司机


,



特别提及了在美国的一些有关搭乘便车的趣事。



1. A serviceman should wear his uniform





.



A. so as not to look too unusual


B. to attract attention


C. to show he is on duty


D. to put the driver at ease


【解析】



B


细节理解题。


根据第一段


“attract attention and at the same time convince the driver


at a glance that you do not intend to rob or murder him. . . A serviceman, for instance, should wear


his unifo


rm”


可以得知答案。



2. In Paragraph 3, we learn that the writer





.



A. has sometimes failed to hitch a ride


B. has marched from Aldermaston to London


C. has been successful in hitching a ride


D. has had to wait for long hours for a ride


【解析】



C


。细节理解题。根据第三段的最后一句中


my average wait is half an hour, and my


longest is two hours, but I have heard of people waiting all day


可知作者是比较成功的。



3. The main idea of Paragraph 4 is that





.



A. it is dangerous to be in a car with strangers


B. hitch-hiking may turn out to be risky sometimes


C. a hitch-hiker must also learn the art of quick excuse


D. hitch-hikers might come across bad drivers


【解析】



B



段落大意题。


第四段的第一句是主题句。< /p>


遇到的司机不见得个个都是正常人


,



后面的例子也得知乘便车是有危险性的。



4. A suitable title for the passage would be“





”.



A. The art of hitch-hiking


B. An Engl


ishman’s view of the US



C. An English hitch-hiker


D. The joys and dangers of hitch-hiking


-


-


-


-


-


-


-


-



本文更新与2021-01-29 18:26,由作者提供,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.bjmy2z.cn/gaokao/586652.html

2015高考英语拉萨市(三月)阅读及完形填空训练(6)的相关文章

  • 余华爱情经典语录,余华爱情句子

    余华的经典语录——余华《第七天》40、我不怕死,一点都不怕,只怕再也不能看见你——余华《第七天》4可是我再也没遇到一个像福贵这样令我难忘的人了,对自己的经历如此清楚,

    语文
  • 心情低落的图片压抑,心情低落的图片发朋友圈

    心情压抑的图片(心太累没人理解的说说带图片)1、有时候很想找个人倾诉一下,却又不知从何说起,最终是什么也不说,只想快点睡过去,告诉自己,明天就好了。有时候,突然会觉得

    语文
  • 经典古训100句图片大全,古训名言警句

    古代经典励志名言100句译:好的药物味苦但对治病有利;忠言劝诫的话听起来不顺耳却对人的行为有利。3良言一句三冬暖,恶语伤人六月寒。喷泉的高度不会超过它的源头;一个人的事

    语文
  • 关于青春奋斗的名人名言鲁迅,关于青年奋斗的名言鲁迅

    鲁迅名言名句大全励志1、世上本没有路,走的人多了自然便成了路。下面是我整理的鲁迅先生的名言名句大全,希望对你有所帮助!当生存时,还是将遭践踏,将遭删刈,直至于死亡而

    语文
  • 三国群英单机版手游礼包码,三国群英手机单机版攻略

    三国群英传7五神兽洞有什么用那是多一个武将技能。青龙飞升召唤出东方的守护兽,神兽之一的青龙。玄武怒流召唤出北方的守护兽,神兽之一的玄武。白虎傲啸召唤出西方的守护兽,

    语文
  • 不收费的情感挽回专家电话,情感挽回免费咨询

    免费的情感挽回机构(揭秘情感挽回机构骗局)1、牛牛(化名)向上海市公安局金山分局报案,称自己为了挽回与女友的感情,被一家名为“实花教育咨询”的情感咨询机构诈骗4万余元。

    语文