关键词不能为空

当前您在: 主页 > 英语 >

blunt阅读理解练习

作者:高考题库网
来源:https://www.bjmy2z.cn/gaokao
2021-01-28 15:48
tags:

blunt-薪水

2021年1月28日发(作者:专业用英语怎么说)


A



After


the


Summer


Olympics


are


over,


when


all


the


athletics


have


gone


home


and


the


tele


vision


audience


has


switched


off,


another


group


of


athletics


and


fans


will


arrive


at


the


ho


st


city,


and


another


competition


will


begin.


These


are


the


Paralympics,


the


games


for


athl


etes


with


a


disability.


But


in


Beijing


in


2008,


for


the


first


time,


one


of


the


greatest


paral


ympics


will


not


be


taking


part.



She


is


a


British


athlete


by


the


name


of


Tanni


Grey-Thormpson.


Born


with


spine


bifida


(


脊椎裂


)


which


left


her


paralysed


from


the


waist


down.


Tanni


used


a


wheelchair


from


the



age


of


7.


At


first,


she


was


not


keen


on


sport,


apart


from


horse-riding,


which


gave


her


a



sense


of


freedom.


But


in


her


teens,


she


started


taking


sports


more


seriously.


She


tried


s


wimming,


basketball


and


tennis.


Eventually


she


found


athletics,


and


never


looked


back.



Indeed,


Tanni’s


athletic


career


took


off.


In


1984,


when


she


was


15,


she


pulled


off


a


surpr


ise


victory


in


the


100


metres


at


the


Junior


National


Wheelchair


Games.



In


1998,


Tanni


went


to


her


first


Paralympic


Games


in


Seoul.


She


won


bronze


in


the


400



metres.


Even


greater


success


followed


at


the


1992


Barcelona


Paralympics.


Tanni


won


gol


d


in


the


100,


200,


400


and


800


metres


relay,


setting


two


world


records


in


the


process.


In



the


same


year


she


achieved


the


first


of


her


six


London


Wheelchair


Marathon


victories.



Tanni’s


enduring


success


had


been


part


motivation(


动机


),


part


preparation,


“The


training


I


do


that


enables


me


to


be


a


good


sprinter(


短跑运动员


)


enables


me


to


be


good


at


a


marath


on


too.


I


train


50


weeks


of


the


year


and


that


keeps


me


prepared


for


whatever


distance


I


want


to


see….


I


am


still


competing


at


a


very


high


lever,


but


as


I


get


older


things


get


ha


rder


and


I


want


to


retire


before


I


fall


apart.”



Indeed


Tanni


retired


finally


after


the


Visa


Paralympic


World


Cup


in


2007.


Her


wish


is


to



coach


young


athletes


for


Beijing


2008


Olympic


Games.



In


spite


of


ups


and


downs,


she


never


take


her


fate


lying


down.


In


her


splendid


life,


she


has


won


an


amazing


eleven


gold


medals,


four


silvers


and


one


bronze


in


series


of


Paralym


pics



a


top


level


athletic


career


covering


two


decades.


She


has


won


the


London


Wheelcha


ir


Marathon


six


times,


more


than


any


other


competitor,


and


she


has


set


over


thirty


world


records.



What


advice


does


she


have


for


y


oung


athletes?


“Work


hard


at


your


studies,


and


then


trai


n,


train


and


train


again.”



分析:

< p>
这是一篇有关残疾运动员个人励志的文章,


故事性较强,

< br>对学生个人成长有一定的鞭


策作用。




56.


Which


of


the


following


sports


did


Tanni


like


before


thirteen?



A.


Basketball


B.


Swimming.


C.


Tennis.


D.


Horse- riding.



正确答案为


D


。细节理解题。根据第二段中


At


first,


she


was


not


keen


on


sport,


apart


fro


m


horse- riding,


which


gave


her


a


sense


of


freedom.


一句中


“be


(not)keen


on(


不喜欢< /p>


)…”



“a


p art


from(


除了


…..


之外


)”


就可得出正确答案。




57.


When


did


Tanni


win


her


first


Olympic


gold


medal?



A.


In


1984.


B.


In


1988.


C.


In


1992.


D.


In


2007.



正确答案为


C


。细节理解题。结合第四段中


Even


greater


success


followed


at


the


1992


Bar


celona


Paralympics.


Tanni


won


gold


in


the


100,


200,


400


and


800


metres


relay,…


可以推


出正确答案。




58.


The


underlined


word


“that”


in


the


5th


paragraph


refers


to


_______.



A.


fifty


wee


ks’


training


B.


being


a


good


sprinter



C.


training


almost


every


day


D.


part


motivation


and


part


preparation



正确答案为


C


。细节理解题。误选


A


选项的学生只单纯看到了前面的


“I


train


50


weeks


of


the


year

< p>
that…”


,他们没有联系前两句


“The


training


I


do


that


enables


me…”


,由于断章取


义而导致丢分。




59.


What’s


the


right



order


of


the


events


related


to


Tanni?



a.


She


works


as


a


coach.



b.


She


took


up


athletics.



c.


She


won


four


gold


medals


in


Barcelona.



d.


She


competed


in


her


first


Paralympic


Games.



e.


She


achieved


a


victory


in


her


first


London


Wheelchair


Marathon.



A.


b,


d,


c,


e


a


B.


a,


d,


b,


c


,e


C.


A,d,c,e,b


D.


b.d.a.e.c



正确答案为


A



解答 本题只要用代入淘汰法就行,


很显然


She


works


as


a


coach.


是最后才发


生的事情,故


a


小点只能排最后。




60.


What


can


we


learn


from


Tanni’s


success?



A.


Union


is


strength.


B.


Never


too


late


to


learn.



C.


Well


begun


is


half


done.


D.


No


pains,


no


gains.



正确答案为


D


。该题为主旨概括题,读懂整篇文章就 不难得出正确答案。




B



For


years


we


have


been


told


that


encouraging


a


child’s


self


-respect


is


important


to


his


or


her


success


in


life.


But


child


experts


are


now


learning


that


too


much


praise


can


lead


to


t


he


opposite


effect.


Praise-aholic


kids


who


expect


it


at


every


turn


may


become


teens


who


seek


to


same


kind


of


approval


from


friends


when


asked


if


they


want


to


go


in


the


backse


at


of


the


car.



The


implication(


含义


)


of


saying


“You


are


the


prettiest


girl


in


class,”


or


talking


about


the


goals


she


scored


but


not


her


overall


effort,


is


that


you


love


her


only


when


she


looks


the


best,


scores


the


highest,


achieves


the


most.


And


this


carries


over


to


the


classroom.



Social


psychologist


Carrol


Dweck,


PhD,


tested


the


effects


of


overpraise


on


400


fifth


grade


rs


while


she


was


at


Columbia


University.


She


found


that


kids


praised


for


“trying


hard”


di


d


better


on


testes


and


were


more


likely


to


take


on


difficult


assignments


than


those


praised



for


being


“smart”.



“Praising


attributes(


品质


)


or


abilities


makes


a


false


promise


that


success


will


come


to


you



because


you


have


that


quality,


and


it


devalues


effort,


so


children


are


afraid


to


take


on


c


hallenges,



says


Dweck,


now


at


Stanford


University,


“They


figure


they’d


better


quit


whil


e


they’re


ahead.”



61.


The


underlined


words


“Praise


-


aholic


kids”


refers


to


kids


who


are


______.



A.


tired


of


being


praised


B.


worthy


of


being


praised



C.


very


proud


of


being


praised


D.


extremely


fond


of


being


praised



正确答案为


D


。推理判断兼主旨概括,在通 读全篇文章的情况下还要排除


C


选项的干扰。

< br>



62.


The


author


quoted(


引用


)


Dr.


Dweck’s


words


in


the


last


paragraph


in


order


to


make


th


e


article


_____.



A.


better-known


B.


better-organized


C.


more


persuasive


D.


more


interesting



正确答案 为


C


。推理判断题,根据构词法推出


p ersuade



persuasive


为同根词,其中文含义


不言自喻。




63.


We


can


infer


from


the


passage


that


_____.



A.


praise


for


efforts


should


be


more


encouraged



B.


praise


for


results


works


better


than


praise


for


efforts



C.


praising


a


child’s


achievements


benefits


his


or


her


success


in


life



D.


praising


a


child’s


abilities


encourage


him


or


her


t


o


take


on


challenges



正确答案为


A


。结合第三段可以得出正确答案。




C



We


have


designed


all


our


bank


cards


to


make


your


life


easier.



How


to


use


your


NatWest


Servicecard



As


a


Switch


card,


it


lets


you


pay


for


all


sports


of


goods


and


services,


whenever


you


see


the


Switch


logo.


The


money


comes


straight


out


of


your


account,


so


you


can


spend


as


mu


ch


as


you


like


as


long


as


you


have


enough


money


(or


an


agreed


overdraft(


透支


)


)to


cove


r


it.


It


is


also


a


cheque


guarantee(


担保


)


card


for


up


to


the


amount


shown


on


the


card.


A


nd


it


gives


you


free


access


to


your


money


from


over


31,000


cash


machines


across


the


U


K.



How


to


use


your


NatWest


Cashcard


blunt-薪水


blunt-薪水


blunt-薪水


blunt-薪水


blunt-薪水


blunt-薪水


blunt-薪水


blunt-薪水



本文更新与2021-01-28 15:48,由作者提供,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.bjmy2z.cn/gaokao/580283.html

阅读理解练习的相关文章

  • 余华爱情经典语录,余华爱情句子

    余华的经典语录——余华《第七天》40、我不怕死,一点都不怕,只怕再也不能看见你——余华《第七天》4可是我再也没遇到一个像福贵这样令我难忘的人了,对自己的经历如此清楚,

    语文
  • 心情低落的图片压抑,心情低落的图片发朋友圈

    心情压抑的图片(心太累没人理解的说说带图片)1、有时候很想找个人倾诉一下,却又不知从何说起,最终是什么也不说,只想快点睡过去,告诉自己,明天就好了。有时候,突然会觉得

    语文
  • 经典古训100句图片大全,古训名言警句

    古代经典励志名言100句译:好的药物味苦但对治病有利;忠言劝诫的话听起来不顺耳却对人的行为有利。3良言一句三冬暖,恶语伤人六月寒。喷泉的高度不会超过它的源头;一个人的事

    语文
  • 关于青春奋斗的名人名言鲁迅,关于青年奋斗的名言鲁迅

    鲁迅名言名句大全励志1、世上本没有路,走的人多了自然便成了路。下面是我整理的鲁迅先生的名言名句大全,希望对你有所帮助!当生存时,还是将遭践踏,将遭删刈,直至于死亡而

    语文
  • 三国群英单机版手游礼包码,三国群英手机单机版攻略

    三国群英传7五神兽洞有什么用那是多一个武将技能。青龙飞升召唤出东方的守护兽,神兽之一的青龙。玄武怒流召唤出北方的守护兽,神兽之一的玄武。白虎傲啸召唤出西方的守护兽,

    语文
  • 不收费的情感挽回专家电话,情感挽回免费咨询

    免费的情感挽回机构(揭秘情感挽回机构骗局)1、牛牛(化名)向上海市公安局金山分局报案,称自己为了挽回与女友的感情,被一家名为“实花教育咨询”的情感咨询机构诈骗4万余元。

    语文