关键词不能为空

当前您在: 主页 > 英语 >

dry是什么意思2016浙江省高考英语二轮练习:阅读理解(1)解析答案

作者:高考题库网
来源:https://www.bjmy2z.cn/gaokao
2021-01-07 04:47
tags:精品文档, 浙江省, 高考英语

-

2021年1月7日发(作者:成文山)
2016浙江省高考英语二轮练习:阅读理解(1)解析答案

写人记事(阅读理解)
Some people will do just about anything to save I am one of my
family’s last was my six-year-old son’s winter break from school,and we were heading
home from Fort Lauderdale after a week-long flight was overbooked,and Delta,the
airline,offered us $$400 per person in credits to give up our seats and leave the next day.I had
meetings in New York,so I had to get that didn’t mean my husband and my son couldn’t
stay.I took my nine-month-old and took off for home.
The next day,my husband and son were offered more credits to take an even later ,I
encouraged—okay,ordered—them to wait it out at the airport to “earn” more Delta total
take: $$1, bad,huh?
Now some people may think I’m a bad mother and not such a great wife as a
big-time bargain hunter,I know the value of a these days,a good deal is something few of
us can afford to pass up.
I’ve made a living looking for the best deals and exposing (揭露) the worst tricks.I have been
the consumer reporter of NBC’s Today show for over a decade.I have written a couple of books
including one titled Tricks of the Trade: A Consumer Survival I really do what I believe
in.
I tell you this because there is no shame in getting your money’s worth.I’m also tightfisted
when it comes to shoes,clothes for my children,and expensive I wouldn’t hesitate to
spend on a good keeps its shape longer,and it’s the first thing people I will also
spend on a classic piece of y lasts.
did Delta give the author’s family credits?( )
flight had been delayed.
had early bookings.
took a later flight.
flight had been cancelled.
can we learn about the author?( )
is very strict with her children.

- 1 -
seldom makes a compromise.
rarely misses a good deal.
is interested in cheap products.
does the author do?( )
’s a teacher.
’s a housewife.
’s a media person.
’s a businesswoman.
does the author want to tell us?( )
to expose bad tricks.
to reserve airline seats.
to spend money wisely.
to make a business deal.
语篇解读:本文为记叙文。作者家人因为乘坐了晚点航 班而得到补偿。作者通过这一故事
告诉我们,在花钱的时候要精打细算,要做到花钱有所值。
答案及剖析:1.C 细节理解题。根据第一段第五句可知,由于预订这趟航班的乘客过多,因
此航空公司决定对于那些愿意退票,然后乘坐次日航班返回的人每人返还400美元。
2.C 细节理解题。根据第一段前两句及第三段第二句中的“But as a big-time bargain
hunter”可知,作者很少错过便宜的东西,故选C项。
3.C 推理判断题。根据第四段第二句“I have been the consumer reporter of NBC’s Today
show for over a decade.”可知,作者是一位媒体人。
4.C 主旨大意题。根据最后一段的内容可知,作者想 要告诉我们如何明智地花钱,在哪些地
方可以省钱,在哪些地方可以出手大方。
【疑难词汇解读】
ok v.超额预订
The flight was heavily overbooked.
该班机售票大大超出机位数量。
is no shame in...
……不是什么丢脸的事。
There is no shame in wanting to be successful.

- 2 -
有抱负不是什么丢脸的事。



阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。
【2014·江西省赣中四校高三第二次联考】
Studies show farmland in Africa is often lacking in important researchers say a
combination of farming methods may help.
Researchers wonder how to increase production without necessarily clearing more land to grow
additional an researchers say that can happen with greater use of an agricultural system
called mixes food crops with trees and perennial plants—those that return year after
year.
Soil scientist John Reganold says,“One of the major problems is that the soils are fairly poor in most
of the how do you grow food on poor soils?There have to be food production systems
that can build the soil and improve the yield.”
Mr Reganold says poor soil may have resulted from years of weathering that washed away many
says some farmers may have done more harm than good.
“They have been actually using farming practices where they’re not putting in organic
’re not putting in can’t afford those it just runs the soil
they’re worsening the situation.”
The scientist says the word perenniation defines three systems that are already used in
oldest of the three is called evergreen is where farmers plant trees with their
s in Africa have been doing this for sixty years,but it seems to be growing in
popularity.
The method is gaining widespread use in countries such as Niger,Burkina Faso,Malawi and
trees are planted among maize (玉米),millet or sorghum not only add
nitrogen (氮) to the soil through their roots,but also through their leaves when they fall off and
break other times of the year,the trees can protect plants from strong sunlight.
John Reganold says he knows of one woman who has had great success with perenniation.
“She’s a grandmother in her name is Rhoda Mang’yana and she started using this system
about twenty years her yields initially were about a ton of with a good year she
gets four tons per hectare,four times what she was getting.”
1.The purpose of the passage is to________.
A.tell people how to increase production
B.introduce an agricultural system in Africa
C.introduce the oldest farming method in Africa

- 3 -

-


-


-


-


-


-


-


-



本文更新与2021-01-07 04:47,由作者提供,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.bjmy2z.cn/gaokao/499239.html

2016浙江省高考英语二轮练习:阅读理解(1)解析答案的相关文章

  • 余华爱情经典语录,余华爱情句子

    余华的经典语录——余华《第七天》40、我不怕死,一点都不怕,只怕再也不能看见你——余华《第七天》4可是我再也没遇到一个像福贵这样令我难忘的人了,对自己的经历如此清楚,

    语文
  • 心情低落的图片压抑,心情低落的图片发朋友圈

    心情压抑的图片(心太累没人理解的说说带图片)1、有时候很想找个人倾诉一下,却又不知从何说起,最终是什么也不说,只想快点睡过去,告诉自己,明天就好了。有时候,突然会觉得

    语文
  • 经典古训100句图片大全,古训名言警句

    古代经典励志名言100句译:好的药物味苦但对治病有利;忠言劝诫的话听起来不顺耳却对人的行为有利。3良言一句三冬暖,恶语伤人六月寒。喷泉的高度不会超过它的源头;一个人的事

    语文
  • 关于青春奋斗的名人名言鲁迅,关于青年奋斗的名言鲁迅

    鲁迅名言名句大全励志1、世上本没有路,走的人多了自然便成了路。下面是我整理的鲁迅先生的名言名句大全,希望对你有所帮助!当生存时,还是将遭践踏,将遭删刈,直至于死亡而

    语文
  • 三国群英单机版手游礼包码,三国群英手机单机版攻略

    三国群英传7五神兽洞有什么用那是多一个武将技能。青龙飞升召唤出东方的守护兽,神兽之一的青龙。玄武怒流召唤出北方的守护兽,神兽之一的玄武。白虎傲啸召唤出西方的守护兽,

    语文
  • 不收费的情感挽回专家电话,情感挽回免费咨询

    免费的情感挽回机构(揭秘情感挽回机构骗局)1、牛牛(化名)向上海市公安局金山分局报案,称自己为了挽回与女友的感情,被一家名为“实花教育咨询”的情感咨询机构诈骗4万余元。

    语文
2016浙江省高考英语二轮练习:阅读理解(1)解析答案随机文章